BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

WW3 - WORDLESS WEDNESDAY

Salam

IT'S TIME TO CHOOSE!


OR


BOTH DECISION HAVE THE PRO'S & CON'S 

HTC Sensation XE with Beats Audio

Salam

Pe ce semua nya? Ad sihat ka? Ad? Xda? Huhu. Mcm biasa, blog ni di update hanya bila ad idea je. Tu pun, maen hentam je amik idea nya. 

Ait! Ms duk update entry ni, sbnr nya baru balik dr wedding kakak sedare kat UIA. Congrats to Kak Long n Kak Ngah Qlah on ur wed! Dah hbs majlis td, smntra tunggu nak balik tu, surf tenet jap. Buka la GSMarena.com, online catalog tuk hp.

Saje buka, sbb nak review latest hp. Tangan dh gatal2 nk tukar yg baru kalo ad rzki. Hehe. HTC Sensation with Audio Beats td aku duk review! Pergh! Mmg Ummph! Haha.

Cantik siot! Specs dia mmg memukau la.. Nak2 lagi hp HTC kali ni org panggil pe ek? Yes! Collaboration! HTC collaborate wit Beats Audio.. Ala, Beats Audio from Dr. Dre 2! Best nya kalo dpt pakai... Tp, nak kn pikir dua tiga kali jgk sbb harga nya.. YA AMPUN! Kok nya gitu mahal harga nya! Knapa sampai mahal gitu skali dong!

Hehe! Yes, harga phone ni ad la dlm RM 2K or RM1999. Hehe.. Ad bran kwn2? Hoho. Tp bila review, mcm agak puas hati jgk la dgn price tu. Kn pd harga la org kata. 

HTC SENSATION XE WITH BEATS AUDIO




SIAP DGN LOGO BEATS AUDIO LAGI KAT BELAKANG PHONE
Xpe la, kalo x dpt amik HTC ni pun, dpt HTC Cha Cha or Wildfire S pun dh ok kot. Asal kan HTC. Dh lama mengidam nk pakai HTC ni. Hehe..

Thank You So much Nuffnang & TGV Cinemas!

Salam

Adessss! Lama benor x update blog ni.. Langsung hilang semangat nak update nya. X tau la sbb pe dh kureng smngat skang ni. Maybe sbb sibuk dgn keja memanjang kot..

Tp, walao pun dh lama aku x update blog, still masih ade lagi yg sayang kat blog aku ni haa... Sape lagi kalo bkn Mr. Nuffnang kita la.. Smlm cek e-mail, tup tup! Suprise! Terkejut den dibuatnya bila baca e-mail dari nuffnang..

Huhu. Nuffnang rupenya sudi jgk memilih diri ku ni dalam List Blogger tuk November Birthday! Yezzaa.. Baca email nya, dpt la 4 FREE PASS.. Haha.

So, dengan besar hatinya, diri ku ni aku ingin mengucapkan THANK YOU SO MUCH! to Nuffnang & most importantly TGV Cinemas.. Nuffnang & TGV Cinemas! YOU ARE AWESOME!

E-mail dari Nuffnang!

WW2 - WORDLESS WEDNESDAY

Yahooo! Aku dapat surat cinta maaa! DENG!


2nd Chance

Salam

Alhamdulillah. Hari ni dpt jgk aku buka tenet jap. 2 pun pinjam BB maxis sedare... Kalo x, tmbh lagi la rekod aku x leh on9 tuk 2 minggu berturut-turut. Dah alang2 buka tenet ni, check pe yg patot termsuk la my FB n blog...

Aduyai.. Lama giler x update blog ni. Makin malas lak jadi nya. Idea pun xde. Pe nak jd la. Mn ntah pi semangat berblogging aku ni. Huhu. Sedap je aku bt blogwalking, baca blog kwn2 yg laen. 24 Hour fully update dgn entry baru.. Jealous aku ma...

Ait, 2 minggu lepas, dgn sukacita aku dimaklum kan oleh mama ku, ada surat dari SPA sampai. Hehe. Surat tawaran tuk jururawat pelatih. Tp bukan masuk terus la. Kena pi interview dlu pd 19/10/2011 kat Hospital Tengku Ampuan Afzan, kuantan.

Alhamdulillah sgt2 bila aku baca surat tu. Dlm hati ni, mmg gembira la sgt2. Finally, I got my 2nd chances to fix back kesalahan yg aku lakukan dulu masa study Nursing in UKM for 3 years dlu. Again, thanks to mama, cuz give me full support on this thing. Tq sbb faham pe yg anak mu mahu. Tq sbb berjaya membuat kan papa faham my ambition on nursing ni.

So, surat dah dpt. Prepare pe yg patot tuk interview, & harap2 la aku boleh get through interview tu nnt. Hopefully aku leh lulus interview tu n sambung balik perjalanan hidup sbg student nursing yg mana aku dah tinggalkan about 1 year... Mmg byk nak kn update kat situ, tp xpe. Mcm mama ckp, pelan2 kayuh balik.

I'm 23 now, & kalo aku dpt msuk study balik nursing tu & lulus, I will be 26 that year. Erm, 26? Muda lagi kot... Anyway, first thing first, Interview kena lulus. X lulus interview, camne nak msuk study balik kan? Till next time! 

LESS this! LESS that!


WELCOME TO THE 21ST CENTURY !!!!!!

Our phones ~ wireless!
Cooking ~ fire-less!
Cars ~ key-less!
Food ~ fat-less!
Dress ~ sleeveless !
Youth ~ jobless!
Leaders ~ shameless!
Relationships ~ meaningless!
Attitude ~ careless!
Wives ~ fearless!
Feelings ~ heartless!
Education ~ valueless!
Children ~ manner-less !

Everything is becoming LESS But still, Our Hopes are ~ Endless.
In-fact, I am speechless. But let's not be Godless.
As for me I have you all so I'm not friendless.

Thanks to  Xĩā Ƶia  

RUGBY WORLD CUP 2011

Salam

Wee... one of fav sports biggest event dah kembali. Sport pe? Rugby ma... Kali ni event berlangsung kat New Zealand. Dulu ms skool rendah or menengah, aku x maen ragbi, cuma minat tgk je. Tp pas aku masuk UKM, aku jumpa En. Azizul Farid, aku nya senior dlm Nursing community. Dia la otai, ajak bdk2 nurse laki yg jumlah nya, bleh sgt dikira dgn jari.

Alhamdulillah, dpt jugak bt 1 team rugby. Ad la jgk sub player 3,4 orang walao pun x mcm team laen waktu tu yg ada 2 dozen player... Huhu. 1st time maen rugby, pergh! Mmg sakit! Tp last2, dah biasa, ok je kena hentam dek orang!

Mcm tahun2 sblm ni jgk aku mmg kureng minat dgn "The Most Favourite Team" la org duk ckp... Team pe lagi kalo bukan team "All Blacks (New Zealand)". Yes! Aku mengaku, mmg diorng pro, punya team kuat. Tp ntah! Aku xde alasan kukuh nak bagi tau yg aku mmg hampeh, x minat dgn All Blacks. All Blacks ni juga terkenal dgn tarian Hakka Dance nya.. tgk sini VIDEO, Hakka Dance ni.

Tuk aku, my fav team ialah England! Hehe... Rugby minat England, bola pun minat England... Haha! Pro x? Xde2. Malaysia nya team tuk bola pun aku sokong beb! Tanah tumpahnya darah ku, mn leh x sokong.

Dlm team rugby England ni, aku suka 1 player. Mmg terbaik maa... Mr Jonny Wilkinson. Position dia masa dlm team England ialah "Fly Half". Pe maksud position tu & fungsi position tu, korang korek la kat pak cik Google yek. Malas den nak terangkan pnjg kat cni.

1 lagi, mamat jonny ni, kalo time nak amik kick, dia nya "kicking stance" mmg laen dr yg laen. Camne laen nya, korang leh tgk gmbr kat bwh ni...

Jonny Wilkinson Kicking Stance

Nmpk cam lawak je kan stance dia tu. Tp jgn maen2 aaa.. Stp kali dia bt kick, bleh guarantee score nya... Reason dia bt kicking stance cam kat ats tu korang leh bc kat SINI

Ait, ckup la aku duk bebel ni. Nak tunggu game England lmbt lagi nak mula, besok baru ad game nya. So tgk la dulu All Blacks VS Tonga. Kaw2 Tonga kn belasah td. 41 - 0. Hehe! Chow!

9 September

09 September

Happy Birthday!

Moga Tuhan Panjangkan Umur Mu
&
Moga Dimurahkan Rezeki Oleh Tuhan Senantiasa

Pabila Google Berhari Raya

Salam

Tadi ad buka google jap tuk search something. Buka2 jek, something happen to google! Tada... This is what happen to Google.com


Hehe.. Google pun nak sambut Merdeka Raya maa....

WW1 - WORDLESS WEDNESDAY

Salam

Satu pagi di Hari Raya... Seronok nya!


WHAT "IF"...





IF YOU LOVE SOMEONE, BUT SOMEONE DOESN'T LOVE YOU IS NOTHING

IF YOU DOESN'T LOVE SOMEONE, BUT SOMEONE LOVE YOU IS SOMETHING

BUT IF YOU LOVE SOMEONE AND SOMEONE LOVE YOU TOO IS EVERYTHING

Fiction


I just want to share one lyric that have so meaning for me... The song title is "Fiction" & sing by a korean group name "Beast". I don't really like the korean song actually, but this song, make me feel something... Enjoy the video & the translate lyrics...
video

FICTION
I can’t forget you, I can’t believe everything
I can’t send you away
Today, I’m going to try making our story again
This way, it won’t end
So I can bury the never-ending sense of loss
That is burying and soaking into my skin
I rewrite it, the beginning is happy, you and I laughing
The setting is inside a small room with no exit
That way you can’t leave me
I kiss you, I can’t leave your delicious side
We don’t have an ending
Again, like this I (fiction in fiction)
Can’t forget (fiction in fiction)
In my heart I’m writing a story with no ending
I bid you goodbye (fiction in fiction)
I won’t let you go (fiction in fiction in fiction)
In our never-ending story. Even today in fiction
Right now, here there are only happy stories
Our happy story is written
(Different from reality) like this
It’s getting full
You run to me and hug me
You can never let go of me
We don’t have an ending
Again, like this I (fiction in fiction)
Can’t forget (fiction in fiction)
In my heart I’m writing a story with no ending
I bid you goodbye (fiction in fiction)
I won’t let you go (fiction in fiction in fiction)
In our never-ending story. Even today in fiction
I’ll say it again
I believe you’re still beside me
But it’s fiction
I’m a writer who has forgotten his goal
How should I end this story?
I love you, I love you, I love you, I love you
I love you, just these three words
(Everything’s fiction) Write it down
With the rusty pen tears,
On top of the stained and worn out paper
(Everything’s fiction)
This story can’t be sad or happy
Right now I’m writing a happy story with happy ideas
It doesn’t really exist, but
I’m happy (fiction in fiction in fiction)
We’re together (fiction in fiction in fiction)
This is just the beginning
(Fiction in fiction in fiction)
There’s no ending (fiction in fiction in fiction)

Tukar angin skit...

Salam

Hari-hari berbuka kat rmh, bosan jgk kan? Sama la dgn aku. So, 2 hari lepas aku pun tukaq angin skit, nak bt kelainan skit la berbuka nya. Tp, nak berbuka kat ne? Warung? Restoran? Fast food? Ermm... Suma dah pernah aku bt. 

Then duk pk2 di kala waktu pagi tu, satu idea baik nya dtg.. Nape aku x pi berbuka kat padang Masjid Besar Kuantan. So, tuk mengelak sifat malu2 kucing terbit, aku pun ajak la kwn aku, Zaidun a.k.a Dun tuk teman skali berbuka kat sn. Kebetulan lak, dia xde geng jgk tuk berbuka ptg tu.... Set la jwbnya!

Ptg tu, kul 6.20 aku pi la amik kwn aku kat rmh dia, then terus je pi bazar ramadhan yg bersebelahan je dgn padang masjid besar Kuantan tu. Kena la shopping mknan & kuih dlu... Kalo x beli, nak mencekik ape nya berbuka nt. Pergh! Manusia kat bazar Ramadhan masjid Kuantan, mmg kaw2 ramai org nya!

Dah tau rmai org, korang leh agak sendiri kan? Campur dgn bau lauk pauk yg menyelerakan, diikuti oleh bau manisan kuih muih, & tiba2! Satu sepakan bau yg "harum" nya la mesti ada! Pe lagi kalo bkn bau dari peluh manusia yg berhimpit himpit kat bazar Ramadhan... Haha! Mmg sentap giler la!

So, tuk mengelak kan dari aku di CPR kat tgh2 bazar kerna sesak nafas dek bau "harum" tu, aku & Dun cpt2 je beli mknan, kuih & air cpt2. Haha! Dah beli terus pi padang cari port terbaek nya! Mak aih! Ramai jgk manusia kat kuantan ni berbuka kat padang ni. Hampir penuh padang bola nya...

Tp paling best tgk bila bkn orang melayu beragama Islam je ada kat situ. Cina & india pun ada. Mat Salleh ~~bkn Salleh anak pak Abu k!~~ pun ada! Haha... Ini la org ckp 1 Padang 1 Malaysia. Hehe... So, dah jumpa port baek, nunggu la kita tuk berbuka. 

Bila dh masuk waktu berbuka, ramai2 aku tgk suma duk baca doa makan. Masa tu, aku sejuk gila hati tgk nya. Ramai2 bos! Baca doa yang sama di tempat yg asing tuk berbuka! Tepi masjid lak tu... Huhu. Dh nak hujung2 berbuka tu, ada la satu group brader ni. Diorng pasang mercun roket kat tgh2 pdng. Cun giler roketnya!

Haha. Ade jgk side show masa kita orng berbuka. Tp aku leh ckp, ni la antara waktu berbuka yg terbaik. Best jgk kalo kadang2 berbuka cara camni... Tp anybody got great idea tuk berbuka, leh la bg cdgn kat aku... Jgn bg yg pelik2 suda la yek!

Makanan tuk Berbuka

Mereka yg dtg berbuka kat padang

Yes! It's me with kuih keria in hands...

Dah nak hujung2 berbuka...

Dah Shupping Shoppeng Raya Semua?

Salam

Huhu. Puasa baru masuk 14 Ramadhan, aku dah sibuk dgn mood raya.. Gila ke pe? Hehe. Lantak la. Aku nya hati, aku nya mood. "ADA MAK KISAH?" Puasa pun ntah perfect ke x, persiapan raya besar + gila pulak tu. Tp aku pasti punya la, selain dari aku, mesti sesetengah org yg laen dh bt persiapan raya seawal yg mungkin.

Ye la, bt nya ko shopping baju raya last minute, amik ko skali ha! Cari baju raya saiz S, dah hbs stok, tinggal nya saiz XXL. Raya la ko dgn baju besar gedabak tu ha! Padan muka. Nak jimat katakan... Beli lewat la wei... Beli lewat sure nya dapat harga murah, runtuh, runtun gila2. Tp stok? Ko sure ad lagi ke? Hehe. Sendiri mau pikir aaa....

Aku lak baru je hbs shopping raya nya. Sederhana je kot shopping nya! ~~sederhana ke~~ Hehe... Ad la t-shirt collar 4 helai, t-shirt round neck 5 helai, jeans 3 helai, slack 3 helai, baju melayu 4 pasang... Haha. Bapak la ko. Xde, xde. Biasa2 je k. Giler pe nak shopping byk camtu.

Berangan je la ko ni...

Salam

Day 2 of overnight shift. Pagi ni, teruk skit dr smlm. Sbb aku rase ngantuk la sgt2. Balik keja kul 5am, tido kul 6am, bangun kul 11am semula. Zzzzz. Mau x ngantuk... Nak je aku putar jam punch card tu kalo bleh, pi pukul 5am. Hehe.

Tp dah tau mmg x leh bt camtu, redha je la jwbnya. Bersabor la aku ni sampai kul 5am. Tgh duk pikir2 nak bt entry pe td, aku sempat la duk berangan jap. Haha. Ni dah jd habit aku, kalo duk sorang2, termenung jauh2 tu, mmg sah la aku tgh berangan...

Td aku duk la berangan ttg my most wanted favourite places yg aku impikan tuk lawati. Pe lagi, kalo bkn Venice, Itali. Venice ni mmg la terkenal dgn nama panggilan nya iaitu "City Of Water" atau "Floating City". Sbb pe dinamakan sebegitu rupa?

1st day of overnight shift...

Salam

Huhuhu... Pagi ni hari pertama aku kena bt overnight shift. Mengantuk? Erm, xde kot. Sbb aku dah tido ckup2 pagi sebelum nya. Lagipun, aku ad tenet & movie2 yg aku dah download tuk aku tonton smbil bt shift aku ni. Satu lg, ni la ms sesuai tuk aku amik pluang tuk update blog aku, tanpa sape2 pun kaco aku.

Yg bosan nya, aku kena jaga coffee house kat hotel ni sorang2. Huhu. Nsb baek la bulan puasa. Xde la kepala otak ni duk pk yg bukan2. Nak tunggu plak guest hotel turun dari room masing2 tuk sahur, ya ampun! Bkn maen la lambat.. Kul 4,5 am baru la turun agaknya.

So, pe yg aku leh bt sementara menunggu guest turun ialah dgn? Yes, update blog sambil menonton astro! Hehehe. Tgh aku bt entry ni, movie "Jeniffer's Body" aku duk layan. Cite pasal pe ntah. Ad skit unsur2 setan mcm tu la...

For the record, aku ad 12 kali overnight shift... Owh tidak! Haha. Camne la aku nak harung hari2 tersebut nnt. Bleh tunggang langgang jgk waktu aku tido ni. Seolah-olah, korang nak naik kapal terbang & merentasi zon waktu yg berbeza... orang duk panggil pe ek? Yes! "JET LAG" Mmg pedih ooo.. X caye, cube korang tido waktu pagi, & berjaga waktu mlm tuk 3 hari, then tukar lak sebaliknya...

Pe pe hal pun, keja tetap keja. For this one month, aku kena la bersabar byk skit. X lama pun dh lagi. Insyaallah, hujung bulan ni, sblm raya, aku dh nak resign. Sambung study maybe kalo berpeluang. Kat mn, kos pe, blum la dpt aku ketahui lagi... 

Ait! Dah kul 2.50am, aku nak bersahur jap. Jap lagi, nak tgk cite yg aku dah download. Bosan dah sgt2 ni. Nsb baek x naek gila jer! hehe...

Chelsea! Blue Blood..

Salam

Ait, baru2 ni aku ad pi menonton my favoutite team in Barclays Premier League, x laen dan x bukan, CHELSEA! Aku pi tgk live! Kat Stadium Bukit Jalil baru-baru ni, 21 July 2011. Ni tiket nya...

RM58 - Chelsea VS Malaysia - Yellow Gate

Huhu. Agak puas hati la walaupun terpaksa membayar RM58 tuk satu tiket. X kisah la, asalkan aku rasa berbaloi. For the record, this is the 2nd time aku pi tgk Chelsea VS Malaysia. Sblm ni pada tahun 2008 di Shah Alam. 

Agak syg skit, sbb aku xde la camera mcm penonton yg laen dtg bwk. Aku bwk cam compact je. Tu pun yg 8 megapiksel je. Masing2 tu ha! Amik ko! 12, 13, 15, 18 megapiksel, yg leh zoom baik, jauh punya tu! Zzzzz. Jeles aku dibuat nya!

Disebabkan kekurangan fungsi pada cam aku, aku leh amik gmbr yg berdekatan je la. Tp xpe, kureng2 ad la kenangan jgk..kan? kan? Mlm tu, aku leh ckp n mengaku, aku punya hati kat The Blues, Chelsea.. Haha. (Jahatnya aku...) Mlm tu je. Sbb teruja sgt tgk Chelsea maen kat Malaysia...

SALAM RAMADHAN

Salam

SALAM RAMADHAN 1432
KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DI DUNIA...

MOGA KITA MENEMUI APA YANG DICARI DI DALAM BULAN YG MULIA INI

MOGA KITA DIBERKATI OLEH ALLAH S.W.T HENDAK NYA DALAM SEGALA AMALAN MULIA YANG KITA LAKUKAN DI BULAN INI




TIKA

Salam

This is just a distraction entry...

Tika kau jadikan aku musuh pada matamu
Kan ku jadikan kau "Kawan" pada mataku
Agar mudah tuk ku mengenali & berkongsi sesuatu dengan mu

Tika kau jadikan aku musuh  pada matau
Kan ku jadikan kau "Teman Baik" pada mataku
Agar dapat diriku menjadikan dirimu seperti keluarga ku sendiri

Tika kau jadikan aku musuh pada matamu
Kan ku jadikan kau "Orang Yang Ku Hormati" pada mataku
Agar diriku tidak lagi melampaui batas terhadap dirimu

Tika kau jadikan aku musuh pada matamu
Kan ku jadikan kau "Orang Yang Ku Sayangi" pada mataku
Agar diriku tidak lagi mengulangi kesalahan lalu terhadap dirimu

Tika  kau jadikan aku musuh pada matamu
Kan ku jadikan kau "Orang Yang Ku Cintai" pada mataku
Agar diriku sentiasa & mudah untuk memahami segala nya tentang dirimu

Tika kau jadikan aku musuh pada matamu
Kan ku terima semua itu dengan redha & sabar
Agar diriku tidak perlu memarahi & membenci mu lagi

Tika kau jadikan aku musuh pada matamu
Kan ku katakan pada diri & hati ku serta berdoa
Di kemudian hari, dirimu tidak lagi memusuhi diri ini

Pada waktu & tika kemaafan dirungkai oleh mu padaku
Kan ku tutup mataku & pergi dengan tenang

WAGS

Salam

Kali ni simple entry je.. Korang tau x ape tu WAGS? Sape2 yg minat dgn bola sepak maybe tau ape WAGS tu. Nak2 lagi yg minat dgn team ENGLAND. Gelaran WAGS ni diberi oleh media massa England / UK slps World Cup 2006. 

So, pe WAGS ni? WAGS stand for Wives & Girlfriends of high rated football player. Dlm melayu nya, isteri/kekasih perempuan tuk pemain bola sepak yg terkenal. Td aku ckp kan sape yg fans team England, tau ttg bnda ni kan? Sbb pe? Sbb WAGS ni hanya femes tuk player team England je.

Mana2 diorng nak pi, World Cup ke, Euro game ke, friendly ke, mana2 game yg England involve, player England ni akan bwk sentiasa wives/girlfriends ni. Bt menyibuk je, ganggu fokus player! Sbb tu, England merudum dlm game international diorng skang ni.

Kat sini aku nak bagi Top 10 list WAGS yg terbaru. Siapa WAGS tersebut & player bola mn yg jadi psgn WAGS tersebut....

The Life...

Salam

Hidup bersendirian tanpa pertolongan sesiapa tidak mematahkan jiwa sesetengah manusia dlm menghadapi segala dugaan & rintangan yang datang. Bagi mereka itu semua hanya lah ujian dari tuhan yang ingin melihat kesabaran dan sikap berdikari kita sendiri.

Tangan yg dihulur tidak dicapai. Keperitan yang terpancar tidak disambut dgn pertolongan. Tinggi nya mereka, dtg la kita. Rendah nya mereka pergi lah kita. Itulah sifat manusia kini. Tiada lagi susah bersama, senang bersama. Pedih tuk melihat, pedih lagi tuk menelan perbuatan sebegini...

Bagaimana tuk kita ubah perkara & persekitaran begini. Tanya diri? Tepuk dada? Itu bukan la jalan nya lagi. Dlm diri ini, perlulah kita terbit kan suatu perasaan kecil, cukuplah kecil sahaja ruang nya. Kemudian, penuh kan lah ruang tersebut dengan sikap yg terbaik & murni... Insyaallah, persekitaran di atas beransur pergi

Tapi kini muncul suatu suara di balik sinar gelap menyebut, "Mudah tuk dikatakan, tapi sukar tuk dilaksanakan". Apa yang perlu dibalas dgn kenyataan tersebut? Biarkan sahaja mereka dgn alasan begitu. Mereka masih berada dlm hidup fantasi & kesenangan mereka.

Ingat lah kita bersama, pabila kita yg susah akhir nya meniti kesenangan & kegembiraan, jgn lah lupa pada yg masih berperang dgn keperitan & kesedihan. Bantulah mereka, Insyaallah kelak berkemungkinan kesenangan yg kita baru kecapi akan berterusan berpanjangan.

Some people accidentally walk over your feet and apologize...While some people walk all over your heart and don't even realise
Pandang lah ke belakang bukan tuk melihat keperitan yg pernah dilalui, tp pandang lah ke belakang tuk jadikan keperitan sebelum ini sebagai panduan di masa hadapan 

Why Sepah Why? Why Not Jozan?

Salam


Aduhai! Sakit nya mata ku melihat Maharaja Lawak mlm smlm. Berderau je darah! haha... Xde, xde. Mana ad smpai mcm tu skali. Yes! Aku mmg x puas hati dgn kemenangan Sepah smlm. Aku tgk Sepah dgn Jozan seimbang je diorng nya performance..

Menjadi satu kemusykilan tul aku... Erm.. Tang mana yg Jozan leh silap, terpeleot kat akhir-akhir ni. Adoi! Xpe la. Show pun dh hbs, aku pun puas hati jgk sbb Jozan still dpt no.2. Bukan skit dpt hadiah bro.. RM 250.000 tu... Bahagi dua antara Johan & Zizan, dpt la sorang RM125.000 sorang. Kump Sepah lak tmpt pertama, dpt RM 350.000, Nabil dgn tempat ke-3, RM 150.000 manakala Jambu, tmpt tercorot, dgn RM 50.000 shj.

Show smlm Jozan, Sepah & Nabil mmg outstanding. Jambu, ermmmmm... leh la! Aku suka time musical komedi yg disampaikan oleh Jozan. Pergh.. Mmg ad kelas tersendiri kata mamat khalid, juri tuk mlm tu. Agak terkilan skit dgn Nabil yg over run persembahan nya. Adoi, spoil skit je kat situ. Kalo x, maybe dia leh push Jozan & Sepah lagi skit...

Pasal kump. Jambu? Erk! No comment! Cuma aku suka tgk zila bakarin mlm tu! Seksi wooo! LOL! Gila gatai aku ni. Pe pe pun, aku still terhibur smlm. Kurang skit stress ni. Nxt year entah ad ke x lagi Maharaja Lawak ni, aku pun x pasti. Xde kot, sbb dia dah kumpulkan finalis2 dari musim 1 smpai 5. X kan nk kmpul lagi skali kot..

Erm... Dh hbs Maharaja Lawak ni, pe kata aku ajak korang menonton show baru lak kat astro warna. Show dari Salleh Yaakob! "I Follow" rasanya. Best kot. X pun, meh kita sama-sama bagi sokongan tuk program realiti berkaitan agama yg menjadi fenomena skang ni, iaitu "Imam Muda" & bakal menerjah kaca televisyen jgk x lama lagi, program "Ustazah Pilihan"... Seronok, seronok jgk, tp kena la seimbang kan?

IMAM MUDA YANG KINI TELAH MEMASUKI MUSIM KE-2

USTAZAH PILIHAN BAKAL DITAYANGKAN

Erghh! I'm Starving!

Salam

Sejak dua bulan aku duk keja kat hotel Citiview ni, byk la bebenor aku mkn. Bila dtg je tmpt keja, mula la perut ni berbunyik mintak diisi kan.. Zzzz. Aku keja as a F&B Staff (Food & Beverage) a.k.a Waiter jek! Tp walao pun waiter, aku still seronok sbb ade team bekerja yg happening.

Kat sini, F&B Staff & Kitchen Staff mmg satu kepala. Haha. Mcm2 keja gila kitorng bt. Tp bkn benda ni aku nak ckp... Ait, so td aku ckp pasal dtg keja je lapo, dtg keja je lapo. Haha. Dtg2 je keja, 1st akan ku masuk ke kitchen tuk tgk meal yg disediakan. Kena dgn selera, bertambah-tambah la aku mkn.

Mkn dah byk, tp berat nya xde la naik mencacak. Mantain je.. Adoi! Pening kepala aku duk pikiaq, camne nak naek kan berat badan aku ni skit... Walao pun aku suka mkn, aku jgk amik peluang tuk belajar cara-cara nak msk certain makanan cth nya yg terbaru aku belajo, "Cara-cara nak buat  Chicken Chop & Lamb Chop".

Rupenya, amat la mudah nak bt menatang meal ni. Cuma bahan yg diperlukan tuk bt benda ni, mahal skit. Sbb tu kalo pi restoran2 yg ad jual menu ni, mesti mahal. Paling murah dapat RM11 ke atas la kot. Dpt je belajo bt Chicken Chop & Lamb Chop ni, pe lg... Aku pun nak try jgk bt, tgk jadi ke x jadi. Jadi ke x agak2?

Jadi la... Boleh la tahan. Xde la seteruk mana sgt pun. Camne nak bt? Nnt la aku belajo sebetulnya dulu sampai pro, baru aku post kat blog aku ni nnt. Haha. Selain tu, aku tgh ODW nak belajo msk Nasi Goreng Desa & ada la 4, 5 jenis menu lg... Mana la tau, kot2 ade rezeki aku buka kedai mkn sndri.. Haha.

Insyaallah, aku nak cuba timba sebanyak ilmu dlm "Hotel Management" bt smntra waktu sblm aku msk smbung study semula. Sok, aku off day, so x leh la mkn free. Lusa baru masuk keja semula tuk shift pagi... Yehaa! Kita tunggu & lihat, menu breakfast pe pagi sabtu nnt. Huhu

HAPPY FATHER'S DAY

Salam

Erm... Sbnr nya aku dah lama nak bt entry ni. Tp asyik x sempat jek campur dgn ketiadaan tenet menjejaskan lagi semangat nak update blog ni. Tp xpe, tenet dah ade bt smntra wktu ni, leh la update..

Orait... Baru2 ni kita dah sambut hari ibu kan? So, kalo ad hari ibu, mesti ada hari bapa. Yes! 19 Jun 2011 merupakan tarikh dimana pada hari tersebut kita menyambut Happy Father's Day.

Memang la kalo nak dikira, kita sambut hari bapa, sayang ayah kena setiap hari kan? Mcm jgk kita smbt Hari Ibu... Sayang ibu & ayah sepatutnya tidak kira waktu. Ibu & ayah ni perlu la kita syg setiap tahun, setiap hari, setiap minit, setiap saat, setiap detik. Kira nya setiap waktu la...

Diorng ni bagaikan "Lilin Yang Menyuluh Hidup Perjalanan Seorang Anak". Betul x? Tanpa ibu & ayah, siapa la kita yg bernama "anak".

Encik Affandi (Papa) & Puan Maharom (Mama) bersama Altamis Rusyaidi (Cucu Sulung)

Orait, so di kelewatan & kesempatan ni, aku nak wish, Happy Father's Day to my Papa, Mr. Affandi Bin Kamaruddin. Seorang ayah yg dedikasi & penyayang dlm ketegasan yg ditunjukkan oleh beliau. To Papa, I wish you semoga panjang umur, murah rezeki selalu & bahagia hidup bersama anak-anak & cucu.

Without your help & support, together with the law & discipline that you applied on me, I can't wish the bad thing will happen to me. Even now, I feel like I'm disappoint you with what happen to my early studies last 3 years... I hope I can make up to you by cont again my study & produce some miracle maybe for me to see you, papa happy & proud of me again...

Sorry Seems To Be The Hardest Word

Salam

Alamak... Dah lama x update blog.. Keja nya pasal. Xde masa langsung nak jenguk jap blog aku ni. Maybe bila dah bz keja, aku dah jd short idea.. Short circuit berlaku kot... haha

Mlm ni, dpt jgk aku update blog ni. Tp still short idea... So disebabkan perkara "bengong idea" ni berlaku, aku just nak kongsi satu lirik dari group boybands dari london, BLUE. Dgn lirik lagu bertajuk "Sorry Seems To Be The Hardest Word". 

Lagu ni mmg aku minat dari dulu. Sbnr nya lagu ni, adlh lagu asal nyanyian oleh Sir Elton John. Aku nak upload video nya, tp nnt berat plak blog aku ni tuk korang surf. So, korang dgr je la lagu ni kat SINI

Lagi 1, lagu ni mmg ad kena mengena dgn hidup aku. Tuk orang yg payah tuk menerima & mengungkap perkataan "Sorry" jgk amat lah sesuai dgr lagu ni...

Ait! X nak ckp panjang, kat bwh ni aku sertakan lirik tu...


Sorry seems to be the hardest word

What I got to do to make you love me?
What I got to do to make you care?
What do I do when lightning strikes me?
And I wake to find that you're not there

What I got to do to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when it's all over babe?
Sorry seems to be the hardest word

It's sad, so sad, it's a sad, sad situation
And it's getting more and more absurd
It's so sad so sad, why can't we talk it over?
Oh, it seems to me
That sorry seems to be the hardest word

What I do to make you want me?
What I got to do to be heard?

What do I say when it's all over?
Sorry seems to be the hardest word

It's sad, so sad, it's a sad sad situation
And it's gotten more and more absurd
It's sad, so sad, why can't we talk it over?
Oh it seems to me
Sorry seems to be the hardest word

Sorry

What do I do to make you love me?
What I got to do to be heard?
What do I do when lightning strikes me?
What do I got to do? What do I got to do?
When sorry seems to be the hardest word

GATHERING BLOGGER TUK KAWAN-KAWAN KUANTAN/PAHANG?

Salam



Aku duk belek sana sini blog kwn2 td. Tiba-tiba hati duk dengki, jelous nak mampus sbb duk baca entry sorang2 yg duk kata nak bt gathering blogger sana sini. Huhuhu.. Best nya! Aku nak join jgk!

Tp agak syg, kebanyakkan nya gathering agak jauh dari tmpt aku, kuantan. So, ak ingat, nak la ajak kwn2 blogger, segala otai blogger dari kuantan, meh la kita bt satu gathering tuk blogger kuantan.. X nak ke kenal2 sama sendiri..

Syok skit dpt kenal kwn blogger yg baru. Aku duk kuantan tp nak dgr blogger tertentu dari kuantan nak bt gathering bkn maen payah! X tau la kalo aku terlepas pandang or tersilap dengar ttg activity gathering blogger kuantan sblm ni...

So pada otai2 blogger dari pahang secara umum atau kuantan secara khususnya, meh la kita anjur satu prog tuk kita suma. Kita bincang sama-sama, then kita bt. Baru nmpk seronok skit. Asyik2, nak gathering, kena pi KL. Skit2 KL. Adoi.. kalo jenis yg byk duit, leh la travel jauh2. Yg sederhana punya kewangan? Erm... dengor sambil tgk gamborje la jwb nya..

Ala, kat kuantan ni bkn maen byk tmpt leh duk bt gathering. Tu ha! Kat Teluk Cempedak (TC). Famous pe? Nak maen bowling pun ad kat kuantan. Tgk wyg? Pun ada.. So, pe lg? X pun, meh kita pi cherating ramai2. Haha. Gempak seih!

Kalo ada yg leh sanggup bekerjasama dlm nak bt prog gathering ni, leh contact sama sendiri. Kalo xde jgk, xpe la. Nak bt cmne kan? Biar je la. Pi je la gathering kat KL tu ha.. Haha.. Merajuk la plak!

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER


Blogwalking kat blog abg ben, then terjumpa dgn satu lagi segmen baru dari dia. Pe lagi, pada semua new blogger, meh la kita join segmen ni sambil2 tambah kenalan..

Nak join? Klik SINI

I'm Waiting...

Salam

Td duk bt blogwalking kat blog kwn2. Then singgah la jap kat blog kwn aku, Oh no!. Duk belek, belek entry dia, aku terbaca satu entry nya. X tau la tu entry ke x, sbb x bertajuk. Entry cuma ada satu keping gmbr je.

Tp kat gmbr tu, ada tulis satu ayat
It's hard to wait around for something you know might never happen but it's harder to give up when you know it's everything you want

Erm.. mcm pelik skit kan bunyi nya? Bagi yg org duk pandang sekali ayat tu, mmg x kan faham...

So, kalo korang duk tunggu something tu yg korang harap-harap sgt leh berlaku, sanggup ke korang tunggu lama-lama? Erm.... Aku? Mmg la sanggup tunggu kalo ianya berbaloi. Walao pun certain perkara yg kita tunggu tu, kita tgk harapan nya amat la nipis.

Ape yg korang duk tunggu tu ek? X nak ke kongsi kat sini? Hehe. Aku skang ni, mmg tgh duk tunggu sesuatu perkara tu. Aku sanggup tunggu sampai la ianya betul2 berlaku. Sbb aku x leh bayangkan kalo aku cpt berputus asa di tgh jalan nnt, aku akan menyesal x sudah di kemudian hari, mcm ayat kat atas tu...

X ke lagi rasa berat kalo cpt putus asa? Mmg pedih hati ni kalo cpt mudah putus asa. So elak kan dari ad sikap mcm ni dlm hati korang. Kalo korang leh x putus2 duk kejar girlfriend/boyfriend korang selama ni sampai la korang couple, nape korang x terap kan semangat kejar & menunggu tu dlm hati korang tuk perkara laen...

Insyaallah, aku rasa, suatu hari nnt korang akan dpt pe yg korang duk tunggu tu. Tp tunggu shj mmg x leh jadi jgk, sbb xde usaha, xde la hasilnya.. Kena la berusaha dulu, baru la tunggu jika kita dah puas hati dgn usaha yg kita dh bt... Satu lagi, doa! Yes! Berdoa sentiasa dlm apa jua perkara yg korang bt...

ONE SHOT + ONE OPPORTUNITY = ONE MOMENT

Salam

Peluang datang hanya sekali sesetengah org ckp. Tp ada jgk certain people dpt 2 kali atau 3 kali peluang.

Tu semua bergantung pada masalah / hal / perkara yg berlaku atas kita sebenarnya. Dari situ, kita akan dilihat, layak ke kita ni menerima peluang yang seterusnya?

Tp ada jgk, orang yg tertentu tu, dah diberi peluang kedua & seterusnya, masih lagi x berubah-ubah? "NOTHING CHANGE"

Aku? Aku tergolong dlm org yg x berubah. Kini? Nak menyesal? Nasi dah jadi bubur der... Tp tuk kali ni, ku diberi peluang skali lg, x kan ku sia-sia kan nya! 

Kenapa? Sbb aku dah nampak skang ni, mana salah silap aku sebelum ni. Aku nak cuba baiki balik. Byk hal / perkara yg aku nak baiki. Insyaallah, diminta dimakbulkan Tuhan

So... Korang cmne? Dah dpt peluang tu gunakan elok2 x? Kalo x guna elok2, nnt menyesal lak. Bukan mudah nak dpt peluang yg seterusnya tau...

Gunakan la kesempatan yg ada selagi kita masih bernafas ni. Nnt dah KO, menyesal x sudah....

P/S: Ni la satu entry merapu yg aku pernah bt. Ni semua gara-gara "SHORT IDEA" + "CONFUSE" + "SLEEPY".... Zzzzzz

BELAJAR ATAU BEKERJA?

Salam


Belajar atau bekerja? Hal ni mmg sentiasa berlaku dlm hidup masyarakat zaman skang ni. Mmg x leh lari la. Selalunya hal ni berlaku kat remaja. Nmpk mudah je kalo kita sekali pandang/fikir ttg hal ni. Tp dua kali pandang? Ermm... Baru tau langit tu tinggi ke rendah kan?

Dilema ni berlaku selalunya disebabkan byk perkara. So, kat sini aku list kan beberapa antara nya...

WANITA PILIHAN MU?

Salam

Smlm duk melepak kat Restoran D' Osis, kat blkg East Coast Mall kuantan. Lepak dgn kawan-kawan aku yg gila belaka. Maksud aku, gila kat sini, gila-gila perangai. Bukan gila mental k! Diorng ni suma satu tempat keja dgn aku kat Citiview Hotel.

So, sampai-sampai, aku order je terus air & makan. Perot jgn ckp la, bkn maen lapor der! Order la Nasi Goreng Ayam Kunyit & Roti Kosong 2. Haha. Bapak melantak aku! Air, mcm biasa, my favourite, Teh O Ais. Kitorng ni kalo melepak ada habit, dgn buka topik borak kosong kitaorng dgn mengumpat & gosip... (Zzzz.. Mcm perempuan la..)

Tu je la keja kitaorng kalo melepak. Duk kutuk org je. Ada je cite nya. Lepas duk puas kutuk/gosip org sana sini, mkanan pun dh hbs, duk la rileks-rileks jap tunggu perut ni reda skit. Tiba-tiba kwn aku sorang ni yg pemikiran nya hanya terletak pada 3 perkara iaitu, Pertama - Seks. Kedua - Maut. Ketiga - Masa Hadapan, bertanya ttg satu soklan yg buat aku terkedu diam, seribu bahasa.

HAPPY NURSE DAY

Salam


When you're a nurse you know that every day you will touch a life or a life will touch yours
Yes! Korang faham x "Quote" yg kat ats ni? Faham? Bagus la kalo faham. Kalo x fhm, bt2 je la fhm k. Hehe. Malas bebenor den nak menerangkan nya. Tp kalo korang seorang Nurse/Jururawat yg cekal & berdisiplin, for sure, korang akan faham maksud "Quote" kat ats tu.

Dan aku begitu pasti, kesemua kwn-kwn aku yg bekerja sbg Nurse memahami maksud tersirat dari "Quote" ni. So, to all my frens yg aku panggil Nurse/Jururawat, HAPPY NURSE DAY guys! Korang la salah sorang insan mulia di dalam dunia ini dlm membantu mereka yg memerlukan bantuan dari fizikal atau mentaliti.

Jd nurse bkn mudah. Byk dugaan nya. Salah satu nya, sifat sabar menjadi agenda utama dgn karenah pesakit yg 1001 perangai org kata. Tp, seorang nurse telah dilatih dlm menghadapi situasi tersebut. Seorang nurse kdng2 nmpk garang dari rupa, tp sebenarnya hati mereka, mulia & penyayang.

Happy Teacher's Day

Salam

A Good Teacher Is Like A Candle - It Consumes Itself To Light The Way For Others
Hari ni 16 Mei 2011. Ad apa dgn tarikh ni? Yes... Setiap tahun pada tarikh 16 Mei, para guru sekolah akan diraikan. Selamat Hari Guru ku ucapkan secara umum kepada guru-guru yg berhempas-pulas mengajar anak-anak muda x kira di sekolah rendah mahupun sekolah menengah

Selamat Hari Guru juga ingin ku sampaikan pada mereka yg pernah mengajar aku secara formal atau tidak formal, secara langsung, atau tidak langsung. X kira siapa, kalau seseorang itu mengajar kita ttg sesuatu perkara, kita boleh lah describe diorng sbg guru. Kecuali mereka yg mengajar kita benda yg bukan2 la. X kan org mcm tu kita nak anggap sbg guru kan.... Hehe

"Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara". Tema tuk hari guru pada tahun 2011.  Dari tema itu, kita dah boleh lihat yg guru punya proffesion memainkan peranan yg amat penting sekarang ni. Diorng ni la yg akan menggerakkan segala pelan yg telah disusun oleh kerajaan seterusnya menjadikan masyarakat muda iaitu bermula pada kanak-kanak tadika/pra-sekolah ke murid sekolah rendah diikuti oleh pelajar sekolah menengah & diakhiri anak-anak muda di menara gading, menjadi orang yg berjaya.

Bagi sesetengah orang, mudah dicakap berbanding melaksanakan sendiri. Kalo nak tau susah ke x jadi guru, try la mengajar seseorang yg terdekat dlm hidup kita ni ttg sesuatu perkara. Baru la kita tau, langit tu tinggi ke rendah. Baru la kita tau proffesion guru ni payah atau senang.

Staff Birthday Party

Salam

Ptg td aku join birthday party dgn staff yg laen di tempat aku bekerja. Hotel tmpt aku bekerja ni, diorng ada tradisi smbut birthday staff. Tp disebabkan mulai dari october tahun lepas smpai mei tahun ni, hotel x pernah bt birthday party, so diorng satukan skali staff yg lahir dr bulan october hingga mei & bt birthday party tuk diorng ni.

So, bila dah dari October sampai Mei, tu bermakna secara auto nya, nama aku termasuk skali dlm list staff yg akan smbut birthday sbb aku lahir bulan november 23rd. Hehe. Bukan maen seronok lagi sbb aku ni bleh dikira staff paling junior dlm hotel tmpt aku keja. Tp, tup2, nama aku pun tersenarai.. Hehe..

Owh, lupe nak bg tau. Aku keja kat Citiview Hotel, Kuantan. Hotel biasa2 je. Aku keja kat departmen "Food & Beverage" atau mudah dipanggil & dikenali dgn F&B. Kerja aku mcm waiter la kat coffee house.

Ptg tu, tuk staff party tersebut, departmen kitchen bt menu "Laksa Penang", "French Tuna Toast", "Chicken Chop", "Milk Puding" & Cincau Ais. Pas tu, x lupa jgk kitorng dijamu dgn kek special panjang nya dari Secret Recipe rasenya. Kek apa nama aku x tau, tp ada rasa mcm blackforest gitu kek nya.

HAPPY MOTHER'S DAY

Salam


Hari ni dah 8 Mei 2010. So, apa yg special ttg hari ni? Bg aku, ada dua event special yg berlaku tuk aku pada hari ni. Salah satunya, ialah Hari Ibu. Satu lagi, nnt la aku cite kan k.

Yes! Happy Mother's Day to all ibu / mom / mami / mama / mak yg ad di dunia ni terutama sekali Happy Mother's Day aku ucapkan pada mama ku yg tersayang, Puan MAHAROM BINTI GHAZALI. Alhamdulillah, acik berdoa & berharap mama akan sentiasa dilindungi oleh Allah S.W.T senantiasa & hidup bahagia bersama papa, anak-anak & cucu mama.

Tanpa mama, siapalah abg chik di dunia ni. Terima kasih banyak-banyak pada mama di ats segala pengorbanan yg telah mama curahkan selama membesar kan acik selama 23 tahun ni. Moga Tuhan sahaja yg dpt membalas segala jasa & baik mama selama ni.

HAPPY MOTHER'S DAY MAMA... I LOVE YOU SO MUCH!

What A Wonderful Morning..

Salam


MCDONALD BREAKFAST SET

Huuuuaaahhh... Penat nya badan bila bangun pagi2. Tp nak bt camne, kalo aku tido lebih2 waktu lak, ptg nnt bdn aku cpt penat lak. So, bila dah bangun pagi awl, mcm biasa kena la yg pertama kali, perut ku perlu diisi. So, nak mkn pe ni? Yes! Mcdonald! I Lovin It! Hehe..

Tuk 1st time jgk, entry ni aku tulis sambil breakfast kat Mcd. Pas 2 ditemani satu set hotcakes with sausage, Hash Browns & secawan hot milo. Hbs campur aduk sekali english melayu aku. Haha. Dah la mcd kuantan ni, tepi pantai, fuh! Angin pagi2 dtg, mmg sejuk. Cantik plak 2 scene nya...

2 HOTCAKES, SAUSAGE, HASH BROWN & HOT MILO

Tp agak syg, aku nikmati benda ni suma, berseorangan. Kalo ada yg meneman, sorang pun jadi la. X la sunyi aku ni sorang2. Tp xpe, kalo ada teman, mcm mana aku nak tulis entry aku ni kan. Duk borak2, sambil mkn, xde nya siap aku nya entry ni.

Aku pun pasti, yg korang pun pernah ada breakfast yg camni kan. Kalo bkn Mcd pun, Kfc ke, atau kat rmh korang, breakfast dgn family sendiri. Tul x? Sebut pasal family, hari ni kuantan cuti sbb birthday Sultan Pahang. So, ramai la manusia amik kesempatan tuk bawak diorng nya family breakfast kat Mcd ni. Bkn maen meriah aku tgk. Aku sorang jgk yg solo..hehe

Nak duduk lama-lama pun x leh kat mcd ni. Sbb aku pun kena siap2 tuk keja ptg ni. Keja jgk wei walao org laen bergumbira hari ni di kuantan. Sabo je la. Tp aku dah bersyukur leh bangun pagi n pi breakfast kat mcd sambil bt entry ni. Bkn mudah wei aku nak bangun awal. Besok & seterusnya? Hehe... Aku lum pasti bleh ke x aku bt camni selalu. Tgk duit jgk la bah! X kan hari2 ko nak breakfast kat Mcd. Pokai la der!

So, aku stop kat sini dlu. Jumpa semula mlm nnt maybe, tuk aku nya nxt entry iaitu "Supper di Mcd!" Hehe. Xde2. Insyaallah, aku x penat balik keja, aku update la entry baru. Owh yes! Aku terlupa, aku nak join segmen "Blogger Paling Sempoi/Cool". Segmen ni, komuniti Syoknya Blogging yg create. So, aku x kira aku nak join jgk sbb aku rasa diri aku mmg COOOLLLLL... Hehe. Ait! Salam.

Movie Time!

Salam

Weeeeee! Bulan mei ni mmg bulan movie la... Byk bebenor movie2 baru akan ditayangkan di pawagam berdekatan, kebanyakkan nya filem yg dijangka akan meletop, gempak, best semua nya

Ni telah membuatkan aku tuk melakukan movie marathon kalo berkesempatan atau free dari waktu kerja spt mana pernah ku lakukan sebelum ini. Tp, ckup ke duit yg ko ada tu Ikhwan wei, kalo ko nak pi tgk movie? Hehe..

Insyaallah. Ckup kot. Bulan mei ni, filem yg aku duk tunggu-tunggu telah pun direlease kan kat Malaysia. Filem ape? Yezza... Filem "Fast & Furious 5". Movie ni x pernah aku miss dari sekuel filem dia yg pertama iaitu "Fast & Furious 1" sampai la "Fast & Furious 4". Tahun ni, kuar yg ke-5, mcm biasa, kena la pi tgk. Sedap ke x, gempak ke x, laju ke x, thrill or tidak, kena la korang masing2 pi tgk sendiri. Ait!

FAST 5

Selain movie td, movie yg ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia sendiri akan release 19 mei nnt. Movie ni sblm ni pernah dipertonton kan kpd rakyat Malaysia pd setiap petang di TV3 ttp melalui media "Drama". Mesti korang  dpt agak kan drama pe? Yes... Dari drama yg meletop-letop, pergi ke filem, apa lagi kalo bukan movie, "Nur Kasih". Kalo drama nya leh bt org jd gila duduk satu jam dpn TV x bergerak, ni kan lagi filem nya. Kita tgk nnt, boleh ke x, filem Nur Kasih memberi impak seperti drama nya sebelum ini.

NUR KASIH THE MOVIE

Erm.... Movie "Thor" korang dah tgk? Aku pun lum tgk. 6 Mei nnt baru release. Tp bila aku baca kat web-web tertentu di luar negara, kebanyakkannya ckp biasa-biasa sahaja movie nya atau boleh tahan la. Aku bila org dah ckp movie tu cam suam-suam kuku je, aku pun pe lg, malas la nak bazir duit, masa pi tgk movie camtu. Utk pengetahuan korang, Thor ni diadaptasi dari komik Marvels mcm spiderman & x-men tu. Berkisarkan ttg Tuhan Kilat mengikut fahaman org kristian. Agak nya la..

THOR

Apa-apa pun, kalo nak tgk movie mcm marathon, yg paling penting kena la ada duit yg mencukupi. Kalo xde, tunggu je la org copy & upload kat mana2 web. Then, download, & tgk kat Tv HDMI 42 inci flat screen rumah korang suda. Best pun best. Korang leh ulang 2,3 kali ikut suka ati korang... Amacam? X pun, tunggu je movie2 ni kuar kat astro. Bila kuar, aku pun x pasti. Hehe..

So, ats korang la nak plan mcm mana hujung minggu korang. Aku dah ad plan sendiri. Sape-sape nak join, bleh je. Tp duit tiket wyg, mkn pe suma, sendirian berhad aaa....hehe

Labah-Labah Serang Blog Aku

Salam


Fuh! Lama bebenor blog aku ni x diupdate. Dah berhabuk segalanya. Hehe. Cik labah-labah bukan maen beraya sakan satu family bt sarang dlm blog aku ni. Tp xpe, aku dah vakuum balik td. Dah comel balik.

Nape aku lama x update blog? Salah saty reason nya sbb tenet di rumah aku x berbayor & dipotong bt smntra waktu. Selain tu, sbb aku sibuk dgn persiapan interview kerja sana sini. Ye la, x kan aku nak hidup goyang kaki je atau hidup tanam anggur je. Pas tu, mn plak aku nak cekau duit nak bayor tenet rumah nnt. Zzzzz...

Alhamdulillah. Keja pun dah dpt (Keja halal k. Gaji nya kecil2 aja pak!), boleh lah aku kutip balik masa2 aku tinggal sebelum ni, & update balik blog aku. Tp aku x dpt la janji boleh update blog ni selalu. Sbb aku dah kena duk bahagi masa utk keja, berehat, blog & sbg nya.

Yezza... Korang pun leh tgk kan aku nya blog entry tuk bulan 4? Teruk kan? Hehe. Berapa keping je sgt entry nya. Bln 4 mmg bz skit org ckp. Nak2 lagi sblm aku sibuk dgn interview aku diserang oleh "Appendix" & ditahan kat hospital. Sabo je la.

So, hopefully, bulan 5 ni & seterusnya aku leh fokus balik kat blog aku ni sikit2. Tgk skang ni pun cik nuffnang dah x sudi tuk jenguk blog aku ni. Makin menipis la akaun nuffnang aku x berduit. Hehe. Aku tgk analitik aku, Ya Ampun! Kok nya amat rendah skali gitu tuk bln 4 ini. Boleh dibilang dgn jari gitu pengunjungnya.

Tp xpe. Insyaallah, segala nya dah selesai, blog "Freedom Of Speech" akan berfungsi kembali. Amin..

MY HEART FEEL SO EMPTY & THAT'S MAKE ME THINKING OF YOU



I cannot find those words,
Inside is an empty space.

I miss the sound of your voice,
And the things that you say.

I miss your laughter that is yours,
And wanting to hear it once more.

In anticipation of a needed call,
I want your name to appear on my phone,

I'm willing to risk,
This feeling and always will.

I'm willing to be there,
I cannot deny I miss you so.

You are in my thoughts today, although you are a world away,
You come willingly into my heart, as I think of our new start.

I think of you as being close enough to touch my face,
I want you close enough to me, for you to claim your place.

I want the dreams we talk of, to take our special route
To finding one another and discovering what we are about.

I want to see your tender words show up upon my screen;
With words so sweet, it makes me want to dream.

All the things that I have long for, are hidden in your words
Given voice, articulate, expressed, shown, evinced,

Has showed me the depth of your love,
Of this I am convinced.

How nice is it to find our way through words we speak
And find that thoughts between us are so tender and sweet.

You have brought love in my heart, a willing gift from you,
A treasure for sure, I will&nbsp always hold on to.