BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Pabila Google Berhari Raya

Salam

Tadi ad buka google jap tuk search something. Buka2 jek, something happen to google! Tada... This is what happen to Google.com


Hehe.. Google pun nak sambut Merdeka Raya maa....

WW1 - WORDLESS WEDNESDAY

Salam

Satu pagi di Hari Raya... Seronok nya!


WHAT "IF"...





IF YOU LOVE SOMEONE, BUT SOMEONE DOESN'T LOVE YOU IS NOTHING

IF YOU DOESN'T LOVE SOMEONE, BUT SOMEONE LOVE YOU IS SOMETHING

BUT IF YOU LOVE SOMEONE AND SOMEONE LOVE YOU TOO IS EVERYTHING

Fiction


I just want to share one lyric that have so meaning for me... The song title is "Fiction" & sing by a korean group name "Beast". I don't really like the korean song actually, but this song, make me feel something... Enjoy the video & the translate lyrics...
video

FICTION
I can’t forget you, I can’t believe everything
I can’t send you away
Today, I’m going to try making our story again
This way, it won’t end
So I can bury the never-ending sense of loss
That is burying and soaking into my skin
I rewrite it, the beginning is happy, you and I laughing
The setting is inside a small room with no exit
That way you can’t leave me
I kiss you, I can’t leave your delicious side
We don’t have an ending
Again, like this I (fiction in fiction)
Can’t forget (fiction in fiction)
In my heart I’m writing a story with no ending
I bid you goodbye (fiction in fiction)
I won’t let you go (fiction in fiction in fiction)
In our never-ending story. Even today in fiction
Right now, here there are only happy stories
Our happy story is written
(Different from reality) like this
It’s getting full
You run to me and hug me
You can never let go of me
We don’t have an ending
Again, like this I (fiction in fiction)
Can’t forget (fiction in fiction)
In my heart I’m writing a story with no ending
I bid you goodbye (fiction in fiction)
I won’t let you go (fiction in fiction in fiction)
In our never-ending story. Even today in fiction
I’ll say it again
I believe you’re still beside me
But it’s fiction
I’m a writer who has forgotten his goal
How should I end this story?
I love you, I love you, I love you, I love you
I love you, just these three words
(Everything’s fiction) Write it down
With the rusty pen tears,
On top of the stained and worn out paper
(Everything’s fiction)
This story can’t be sad or happy
Right now I’m writing a happy story with happy ideas
It doesn’t really exist, but
I’m happy (fiction in fiction in fiction)
We’re together (fiction in fiction in fiction)
This is just the beginning
(Fiction in fiction in fiction)
There’s no ending (fiction in fiction in fiction)

Tukar angin skit...

Salam

Hari-hari berbuka kat rmh, bosan jgk kan? Sama la dgn aku. So, 2 hari lepas aku pun tukaq angin skit, nak bt kelainan skit la berbuka nya. Tp, nak berbuka kat ne? Warung? Restoran? Fast food? Ermm... Suma dah pernah aku bt. 

Then duk pk2 di kala waktu pagi tu, satu idea baik nya dtg.. Nape aku x pi berbuka kat padang Masjid Besar Kuantan. So, tuk mengelak sifat malu2 kucing terbit, aku pun ajak la kwn aku, Zaidun a.k.a Dun tuk teman skali berbuka kat sn. Kebetulan lak, dia xde geng jgk tuk berbuka ptg tu.... Set la jwbnya!

Ptg tu, kul 6.20 aku pi la amik kwn aku kat rmh dia, then terus je pi bazar ramadhan yg bersebelahan je dgn padang masjid besar Kuantan tu. Kena la shopping mknan & kuih dlu... Kalo x beli, nak mencekik ape nya berbuka nt. Pergh! Manusia kat bazar Ramadhan masjid Kuantan, mmg kaw2 ramai org nya!

Dah tau rmai org, korang leh agak sendiri kan? Campur dgn bau lauk pauk yg menyelerakan, diikuti oleh bau manisan kuih muih, & tiba2! Satu sepakan bau yg "harum" nya la mesti ada! Pe lagi kalo bkn bau dari peluh manusia yg berhimpit himpit kat bazar Ramadhan... Haha! Mmg sentap giler la!

So, tuk mengelak kan dari aku di CPR kat tgh2 bazar kerna sesak nafas dek bau "harum" tu, aku & Dun cpt2 je beli mknan, kuih & air cpt2. Haha! Dah beli terus pi padang cari port terbaek nya! Mak aih! Ramai jgk manusia kat kuantan ni berbuka kat padang ni. Hampir penuh padang bola nya...

Tp paling best tgk bila bkn orang melayu beragama Islam je ada kat situ. Cina & india pun ada. Mat Salleh ~~bkn Salleh anak pak Abu k!~~ pun ada! Haha... Ini la org ckp 1 Padang 1 Malaysia. Hehe... So, dah jumpa port baek, nunggu la kita tuk berbuka. 

Bila dh masuk waktu berbuka, ramai2 aku tgk suma duk baca doa makan. Masa tu, aku sejuk gila hati tgk nya. Ramai2 bos! Baca doa yang sama di tempat yg asing tuk berbuka! Tepi masjid lak tu... Huhu. Dh nak hujung2 berbuka tu, ada la satu group brader ni. Diorng pasang mercun roket kat tgh2 pdng. Cun giler roketnya!

Haha. Ade jgk side show masa kita orng berbuka. Tp aku leh ckp, ni la antara waktu berbuka yg terbaik. Best jgk kalo kadang2 berbuka cara camni... Tp anybody got great idea tuk berbuka, leh la bg cdgn kat aku... Jgn bg yg pelik2 suda la yek!

Makanan tuk Berbuka

Mereka yg dtg berbuka kat padang

Yes! It's me with kuih keria in hands...

Dah nak hujung2 berbuka...

Dah Shupping Shoppeng Raya Semua?

Salam

Huhu. Puasa baru masuk 14 Ramadhan, aku dah sibuk dgn mood raya.. Gila ke pe? Hehe. Lantak la. Aku nya hati, aku nya mood. "ADA MAK KISAH?" Puasa pun ntah perfect ke x, persiapan raya besar + gila pulak tu. Tp aku pasti punya la, selain dari aku, mesti sesetengah org yg laen dh bt persiapan raya seawal yg mungkin.

Ye la, bt nya ko shopping baju raya last minute, amik ko skali ha! Cari baju raya saiz S, dah hbs stok, tinggal nya saiz XXL. Raya la ko dgn baju besar gedabak tu ha! Padan muka. Nak jimat katakan... Beli lewat la wei... Beli lewat sure nya dapat harga murah, runtuh, runtun gila2. Tp stok? Ko sure ad lagi ke? Hehe. Sendiri mau pikir aaa....

Aku lak baru je hbs shopping raya nya. Sederhana je kot shopping nya! ~~sederhana ke~~ Hehe... Ad la t-shirt collar 4 helai, t-shirt round neck 5 helai, jeans 3 helai, slack 3 helai, baju melayu 4 pasang... Haha. Bapak la ko. Xde, xde. Biasa2 je k. Giler pe nak shopping byk camtu.

Berangan je la ko ni...

Salam

Day 2 of overnight shift. Pagi ni, teruk skit dr smlm. Sbb aku rase ngantuk la sgt2. Balik keja kul 5am, tido kul 6am, bangun kul 11am semula. Zzzzz. Mau x ngantuk... Nak je aku putar jam punch card tu kalo bleh, pi pukul 5am. Hehe.

Tp dah tau mmg x leh bt camtu, redha je la jwbnya. Bersabor la aku ni sampai kul 5am. Tgh duk pikir2 nak bt entry pe td, aku sempat la duk berangan jap. Haha. Ni dah jd habit aku, kalo duk sorang2, termenung jauh2 tu, mmg sah la aku tgh berangan...

Td aku duk la berangan ttg my most wanted favourite places yg aku impikan tuk lawati. Pe lagi, kalo bkn Venice, Itali. Venice ni mmg la terkenal dgn nama panggilan nya iaitu "City Of Water" atau "Floating City". Sbb pe dinamakan sebegitu rupa?

1st day of overnight shift...

Salam

Huhuhu... Pagi ni hari pertama aku kena bt overnight shift. Mengantuk? Erm, xde kot. Sbb aku dah tido ckup2 pagi sebelum nya. Lagipun, aku ad tenet & movie2 yg aku dah download tuk aku tonton smbil bt shift aku ni. Satu lg, ni la ms sesuai tuk aku amik pluang tuk update blog aku, tanpa sape2 pun kaco aku.

Yg bosan nya, aku kena jaga coffee house kat hotel ni sorang2. Huhu. Nsb baek la bulan puasa. Xde la kepala otak ni duk pk yg bukan2. Nak tunggu plak guest hotel turun dari room masing2 tuk sahur, ya ampun! Bkn maen la lambat.. Kul 4,5 am baru la turun agaknya.

So, pe yg aku leh bt sementara menunggu guest turun ialah dgn? Yes, update blog sambil menonton astro! Hehehe. Tgh aku bt entry ni, movie "Jeniffer's Body" aku duk layan. Cite pasal pe ntah. Ad skit unsur2 setan mcm tu la...

For the record, aku ad 12 kali overnight shift... Owh tidak! Haha. Camne la aku nak harung hari2 tersebut nnt. Bleh tunggang langgang jgk waktu aku tido ni. Seolah-olah, korang nak naik kapal terbang & merentasi zon waktu yg berbeza... orang duk panggil pe ek? Yes! "JET LAG" Mmg pedih ooo.. X caye, cube korang tido waktu pagi, & berjaga waktu mlm tuk 3 hari, then tukar lak sebaliknya...

Pe pe hal pun, keja tetap keja. For this one month, aku kena la bersabar byk skit. X lama pun dh lagi. Insyaallah, hujung bulan ni, sblm raya, aku dh nak resign. Sambung study maybe kalo berpeluang. Kat mn, kos pe, blum la dpt aku ketahui lagi... 

Ait! Dah kul 2.50am, aku nak bersahur jap. Jap lagi, nak tgk cite yg aku dah download. Bosan dah sgt2 ni. Nsb baek x naek gila jer! hehe...

Chelsea! Blue Blood..

Salam

Ait, baru2 ni aku ad pi menonton my favoutite team in Barclays Premier League, x laen dan x bukan, CHELSEA! Aku pi tgk live! Kat Stadium Bukit Jalil baru-baru ni, 21 July 2011. Ni tiket nya...

RM58 - Chelsea VS Malaysia - Yellow Gate

Huhu. Agak puas hati la walaupun terpaksa membayar RM58 tuk satu tiket. X kisah la, asalkan aku rasa berbaloi. For the record, this is the 2nd time aku pi tgk Chelsea VS Malaysia. Sblm ni pada tahun 2008 di Shah Alam. 

Agak syg skit, sbb aku xde la camera mcm penonton yg laen dtg bwk. Aku bwk cam compact je. Tu pun yg 8 megapiksel je. Masing2 tu ha! Amik ko! 12, 13, 15, 18 megapiksel, yg leh zoom baik, jauh punya tu! Zzzzz. Jeles aku dibuat nya!

Disebabkan kekurangan fungsi pada cam aku, aku leh amik gmbr yg berdekatan je la. Tp xpe, kureng2 ad la kenangan jgk..kan? kan? Mlm tu, aku leh ckp n mengaku, aku punya hati kat The Blues, Chelsea.. Haha. (Jahatnya aku...) Mlm tu je. Sbb teruja sgt tgk Chelsea maen kat Malaysia...

SALAM RAMADHAN

Salam

SALAM RAMADHAN 1432
KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DI DUNIA...

MOGA KITA MENEMUI APA YANG DICARI DI DALAM BULAN YG MULIA INI

MOGA KITA DIBERKATI OLEH ALLAH S.W.T HENDAK NYA DALAM SEGALA AMALAN MULIA YANG KITA LAKUKAN DI BULAN INI