BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Dah Shupping Shoppeng Raya Semua?

Salam

Huhu. Puasa baru masuk 14 Ramadhan, aku dah sibuk dgn mood raya.. Gila ke pe? Hehe. Lantak la. Aku nya hati, aku nya mood. "ADA MAK KISAH?" Puasa pun ntah perfect ke x, persiapan raya besar + gila pulak tu. Tp aku pasti punya la, selain dari aku, mesti sesetengah org yg laen dh bt persiapan raya seawal yg mungkin.

Ye la, bt nya ko shopping baju raya last minute, amik ko skali ha! Cari baju raya saiz S, dah hbs stok, tinggal nya saiz XXL. Raya la ko dgn baju besar gedabak tu ha! Padan muka. Nak jimat katakan... Beli lewat la wei... Beli lewat sure nya dapat harga murah, runtuh, runtun gila2. Tp stok? Ko sure ad lagi ke? Hehe. Sendiri mau pikir aaa....

Aku lak baru je hbs shopping raya nya. Sederhana je kot shopping nya! ~~sederhana ke~~ Hehe... Ad la t-shirt collar 4 helai, t-shirt round neck 5 helai, jeans 3 helai, slack 3 helai, baju melayu 4 pasang... Haha. Bapak la ko. Xde, xde. Biasa2 je k. Giler pe nak shopping byk camtu.

Tp ingat skit, happy, happy jgk tgh duk shopping sana sini tu. Jgn la kita ni ha, yg berkemampuan, lupe lak pada yg akan menyambut bulan Syawal dlm serba kekurangan. Kalo ada yg baik hati, boleh la buat ape yang sepatotnya. Insyaallah, kebaikan yg kita bt dilihat oleh Allah S.W.T & dirahmati oleh Nya. Besar pahala nya kan org buat baik pd bulan pose ni.. ~~Jgn ada yg menolong org semata-mata kerna publisiti & nama sudah la yek~~

Still, bulan puasa masih panjang lagi kita kena titi ~~huhu, ayat x leh blah~~ . Ait, bulan puasa ni masih panjang, lama lagi kita nak raya, so dahulu kan pekerjaan yg sepatotnya dlm bulan puasa ni k. Terawikh adik2 ku, jgn lupe. Jgn dtg terawikh sbb nk pulun moreh je! Solat 5 waktu? Kena jugak full! Jgn terawikh je, yg 5 waktu tu, hampeh!

Ait... nak kuar jap, nak pi sambung shopping lg ni. Ai? Bkn ke kat ats aku ckp yg aku dah selesai shopping nya? Hehe... Bukan tuk aku la... Tuk anak buah aku, Panglima Tamis, Puteri Zahira & Putera Althaf. Kopak, kopak duit aku... See ya!

~~ Pada mereka yg sepatotnya, Z.A.K.A.T udah dibayar belum? Kalo belum, kasi cepatan bayar nya sih! ~~

2 Critics:

shat said...

duit raya singgit !

Fir Ikhwan Affandi said...

@ shat - hehe. leh2. meh a berkunjung ke rmh. Bkn stkat singgit, ringgit2 pn leh bg... hehe