BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

2nd Chance

Salam

Alhamdulillah. Hari ni dpt jgk aku buka tenet jap. 2 pun pinjam BB maxis sedare... Kalo x, tmbh lagi la rekod aku x leh on9 tuk 2 minggu berturut-turut. Dah alang2 buka tenet ni, check pe yg patot termsuk la my FB n blog...

Aduyai.. Lama giler x update blog ni. Makin malas lak jadi nya. Idea pun xde. Pe nak jd la. Mn ntah pi semangat berblogging aku ni. Huhu. Sedap je aku bt blogwalking, baca blog kwn2 yg laen. 24 Hour fully update dgn entry baru.. Jealous aku ma...

Ait, 2 minggu lepas, dgn sukacita aku dimaklum kan oleh mama ku, ada surat dari SPA sampai. Hehe. Surat tawaran tuk jururawat pelatih. Tp bukan masuk terus la. Kena pi interview dlu pd 19/10/2011 kat Hospital Tengku Ampuan Afzan, kuantan.

Alhamdulillah sgt2 bila aku baca surat tu. Dlm hati ni, mmg gembira la sgt2. Finally, I got my 2nd chances to fix back kesalahan yg aku lakukan dulu masa study Nursing in UKM for 3 years dlu. Again, thanks to mama, cuz give me full support on this thing. Tq sbb faham pe yg anak mu mahu. Tq sbb berjaya membuat kan papa faham my ambition on nursing ni.

So, surat dah dpt. Prepare pe yg patot tuk interview, & harap2 la aku boleh get through interview tu nnt. Hopefully aku leh lulus interview tu n sambung balik perjalanan hidup sbg student nursing yg mana aku dah tinggalkan about 1 year... Mmg byk nak kn update kat situ, tp xpe. Mcm mama ckp, pelan2 kayuh balik.

I'm 23 now, & kalo aku dpt msuk study balik nursing tu & lulus, I will be 26 that year. Erm, 26? Muda lagi kot... Anyway, first thing first, Interview kena lulus. X lulus interview, camne nak msuk study balik kan? Till next time! 

8 Critics:

shat said...

All the best. nanti grad sama2. boleh keje dekat hospital uiam :D

wfaz said...

as salam..
gud luck ikhwan..
semoga bjalan lancar..
n semoga segala cita2 kita dpt tercapai..


p/s:sory xpg braye ari tu..segan la xd geng..kwn2 yg lain mcm lost contact je..

Fir Ikhwan Affandi said...

@ shat - Huhu. Insyaallah. Harap2 leh la smbg study kat HTAA tu. Huhu. Nnt kalo dpt msuk, leh la tunjuk ajar kat kita yg junior ni ek..

Fir Ikhwan Affandi said...

@ wfaz - Huhu. Tq. Xpe. Tunggu jgk la kwn2 dtg, xde pun yg sudi dtg. Sedey...

wfaz said...

nape erk..aku ad msg kwn2 gurl..tp xreply je..mule2 ok la aku pk dieorg bizi cz msg2 dh keje kn..tp bile dh byk kali..aku mcm terase jgk..kwn pnye lame..xkn nk lost mcm tu je kn..

Fir Ikhwan Affandi said...

@ wfaz - Huhu. X leh nk ckp pe pasal ni. Bg aku, aku pikir yg positif je kalo diorng x blas msg or call. Nnt, pikir yg bkn2, laen la jd nya. So.. think positif!

wfaz said...

btl ko ckp..pk +ve..tp bkn sekali dua..kwn dkt 8thn..ad yg lbh..ntah la..biarlah..aku cume doakan kwn2 ak bhgia n success..

thanks ikhwan

Fir Ikhwan Affandi said...

@ wfaz - ur welcome.. huhu. Xpe2. nnt atur la balik reunion... Insyaallah, ada la nnt waktu yg dpt kmpul sama2..