BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

1st day of overnight shift...

Salam

Huhuhu... Pagi ni hari pertama aku kena bt overnight shift. Mengantuk? Erm, xde kot. Sbb aku dah tido ckup2 pagi sebelum nya. Lagipun, aku ad tenet & movie2 yg aku dah download tuk aku tonton smbil bt shift aku ni. Satu lg, ni la ms sesuai tuk aku amik pluang tuk update blog aku, tanpa sape2 pun kaco aku.

Yg bosan nya, aku kena jaga coffee house kat hotel ni sorang2. Huhu. Nsb baek la bulan puasa. Xde la kepala otak ni duk pk yg bukan2. Nak tunggu plak guest hotel turun dari room masing2 tuk sahur, ya ampun! Bkn maen la lambat.. Kul 4,5 am baru la turun agaknya.

So, pe yg aku leh bt sementara menunggu guest turun ialah dgn? Yes, update blog sambil menonton astro! Hehehe. Tgh aku bt entry ni, movie "Jeniffer's Body" aku duk layan. Cite pasal pe ntah. Ad skit unsur2 setan mcm tu la...

For the record, aku ad 12 kali overnight shift... Owh tidak! Haha. Camne la aku nak harung hari2 tersebut nnt. Bleh tunggang langgang jgk waktu aku tido ni. Seolah-olah, korang nak naik kapal terbang & merentasi zon waktu yg berbeza... orang duk panggil pe ek? Yes! "JET LAG" Mmg pedih ooo.. X caye, cube korang tido waktu pagi, & berjaga waktu mlm tuk 3 hari, then tukar lak sebaliknya...

Pe pe hal pun, keja tetap keja. For this one month, aku kena la bersabar byk skit. X lama pun dh lagi. Insyaallah, hujung bulan ni, sblm raya, aku dh nak resign. Sambung study maybe kalo berpeluang. Kat mn, kos pe, blum la dpt aku ketahui lagi... 

Ait! Dah kul 2.50am, aku nak bersahur jap. Jap lagi, nak tgk cite yg aku dah download. Bosan dah sgt2 ni. Nsb baek x naek gila jer! hehe...

2 Critics:

shat said...

dah macam nurse pulak.

Fir Ikhwan Affandi said...

@ shat - Huhu. Lbih kureng la. Nurse, kul 4,5am time tu la nk bt BP, bg ubt segalanya... Tp tough lagi nurse... Dibuatnya jg kubikel acute, mau, 1 jam skali BP nya kn amik..