BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

I'm Waiting...

Salam

Td duk bt blogwalking kat blog kwn2. Then singgah la jap kat blog kwn aku, Oh no!. Duk belek, belek entry dia, aku terbaca satu entry nya. X tau la tu entry ke x, sbb x bertajuk. Entry cuma ada satu keping gmbr je.

Tp kat gmbr tu, ada tulis satu ayat
It's hard to wait around for something you know might never happen but it's harder to give up when you know it's everything you want

Erm.. mcm pelik skit kan bunyi nya? Bagi yg org duk pandang sekali ayat tu, mmg x kan faham...

So, kalo korang duk tunggu something tu yg korang harap-harap sgt leh berlaku, sanggup ke korang tunggu lama-lama? Erm.... Aku? Mmg la sanggup tunggu kalo ianya berbaloi. Walao pun certain perkara yg kita tunggu tu, kita tgk harapan nya amat la nipis.

Ape yg korang duk tunggu tu ek? X nak ke kongsi kat sini? Hehe. Aku skang ni, mmg tgh duk tunggu sesuatu perkara tu. Aku sanggup tunggu sampai la ianya betul2 berlaku. Sbb aku x leh bayangkan kalo aku cpt berputus asa di tgh jalan nnt, aku akan menyesal x sudah di kemudian hari, mcm ayat kat atas tu...

X ke lagi rasa berat kalo cpt putus asa? Mmg pedih hati ni kalo cpt mudah putus asa. So elak kan dari ad sikap mcm ni dlm hati korang. Kalo korang leh x putus2 duk kejar girlfriend/boyfriend korang selama ni sampai la korang couple, nape korang x terap kan semangat kejar & menunggu tu dlm hati korang tuk perkara laen...

Insyaallah, aku rasa, suatu hari nnt korang akan dpt pe yg korang duk tunggu tu. Tp tunggu shj mmg x leh jadi jgk, sbb xde usaha, xde la hasilnya.. Kena la berusaha dulu, baru la tunggu jika kita dah puas hati dgn usaha yg kita dh bt... Satu lagi, doa! Yes! Berdoa sentiasa dlm apa jua perkara yg korang bt...

4 Critics:

shat said...

gudluck !

Fir Ikhwan Affandi said...

@ shat - tq so much...

Khairul Amry Mohamad Puad said...

dalam benda macam ni kena iingat DUIT bro....
D = Doa
U = Usaha
I = Istikamah
T = Tawakal

ni benda aku belajar waktu aku join MLM..hahaha....tapi tak kira apa pon kita buat, "DUIT" lah resepinya

Fir Ikhwan Affandi said...

@ Amry - Yes bro... Betul jgk ckp ko 2. Insyaallah, akan ku amalkan nya selalu