BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Erghh! I'm Starving!

Salam

Sejak dua bulan aku duk keja kat hotel Citiview ni, byk la bebenor aku mkn. Bila dtg je tmpt keja, mula la perut ni berbunyik mintak diisi kan.. Zzzz. Aku keja as a F&B Staff (Food & Beverage) a.k.a Waiter jek! Tp walao pun waiter, aku still seronok sbb ade team bekerja yg happening.

Kat sini, F&B Staff & Kitchen Staff mmg satu kepala. Haha. Mcm2 keja gila kitorng bt. Tp bkn benda ni aku nak ckp... Ait, so td aku ckp pasal dtg keja je lapo, dtg keja je lapo. Haha. Dtg2 je keja, 1st akan ku masuk ke kitchen tuk tgk meal yg disediakan. Kena dgn selera, bertambah-tambah la aku mkn.

Mkn dah byk, tp berat nya xde la naik mencacak. Mantain je.. Adoi! Pening kepala aku duk pikiaq, camne nak naek kan berat badan aku ni skit... Walao pun aku suka mkn, aku jgk amik peluang tuk belajar cara-cara nak msk certain makanan cth nya yg terbaru aku belajo, "Cara-cara nak buat  Chicken Chop & Lamb Chop".

Rupenya, amat la mudah nak bt menatang meal ni. Cuma bahan yg diperlukan tuk bt benda ni, mahal skit. Sbb tu kalo pi restoran2 yg ad jual menu ni, mesti mahal. Paling murah dapat RM11 ke atas la kot. Dpt je belajo bt Chicken Chop & Lamb Chop ni, pe lg... Aku pun nak try jgk bt, tgk jadi ke x jadi. Jadi ke x agak2?

Jadi la... Boleh la tahan. Xde la seteruk mana sgt pun. Camne nak bt? Nnt la aku belajo sebetulnya dulu sampai pro, baru aku post kat blog aku ni nnt. Haha. Selain tu, aku tgh ODW nak belajo msk Nasi Goreng Desa & ada la 4, 5 jenis menu lg... Mana la tau, kot2 ade rezeki aku buka kedai mkn sndri.. Haha.

Insyaallah, aku nak cuba timba sebanyak ilmu dlm "Hotel Management" bt smntra waktu sblm aku msk smbung study semula. Sok, aku off day, so x leh la mkn free. Lusa baru masuk keja semula tuk shift pagi... Yehaa! Kita tunggu & lihat, menu breakfast pe pagi sabtu nnt. Huhu

2 Critics:

Pinky Pixie said...

suka lamb chop. da pndai buat nnti pos kat sni skit eh. lalalaaa

Fir Ikhwan Affandi said...

@ Pinky Pixie - Huhu. Insyaallah. Tapi kena la bersedia dgn duit poket skit tuk beli bahan msk nya. Sbb agak la mahal skit kalo nak bt lamb chop...