BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Pertukaran Status!

Salam

     Syukur, Alhamdulillah, leh jgk kita jumpa skali lg. Ape cite yg aku nak kongsi  hari ni? Leh teka? Korang tgk la tajuk article aku n gambar yg aku letak kat ats tu? Pe dia? X tau jgk. Aduhai..Pasal kahwin la..Asal aku nak cite pasal benda ni? Ntah. Aku pun x tau. Tiba2 je dtg dlm kepala aku, terus melekat, tgn aku bergerak typing tajuk kat ats..Hahaha..

     Xde la. Pagi2 buta ni tiba2 aku jd sensentap (sensitif la) skit. Tgh2  aku duk layan lagu old times fav aku iaitu, "Hold You Down" dari Jennifer Lopez Feat. Fat Joe, terus aku nak buat article. Pertukaran status? Yup! Dari status "single" bertukar kpd status "married". Pasal status laen, malas aku nak amik tau. Aku nak cite yg gembira je k. Seronok x berkahwin ni? Bro & Sis suma, sape yg ckp x srnok, aku hempuk kepala korang nnt. Mmg aku x fhm la kalo ade yg ckp x srnok berkahwin..Haha. Gurau je. X kan la aku nak hempuk btul. Ats korang la nak suka or x. Jodoh masing2 kan? 

     Aku nak cite pasal kahwin org skang ni je. Aku tgk la, aku ulang sekali lg, aku tgk la kan, ramai dah pasangan yg berani & berupaya utk kahwin muda skang ni. Mcm dah nak ikut trend mak ayah kita masa muda2 dulu, bila diorng kawen time2 muda, masa umur 16, 17, 19 tahun camtu. Aku sedar keadaan ni (korang suma x tau la sedar ke x) sejak 3 ke 4 tahun ni, trend kawen muda tu dah nak active balik.
    
     Dulu, masa aku umur sekolah menengah, x ramai yg kawen muda. Bila start cuti sekolah, aku ikut mak ayh p knduri kawen, msti pasangan yg kawen umur nya dah cecah 28 ke ats( 28 tahun dah kira tua ke? Huhu ). Tp skang ni, startin dari tahun 2009, nampaknya keadaan dah berubah. Walaupun kes2 buang bayi meningkat sama naek, tapi ada jgk pasangan yg sedar ttg masalah tu & mengelak kan perkara mcm tu jd kat diorng, kawen la diorng secara sah. Alhamdulillah..


     Aku pun x pasti la ape yg mendorong diorg ni tuk kawen awal. Tp aku respect pasangan2 ni. Sbb pe? Sbb mampu! Mampu dari segala hal. Tahniah & Alhamdulillah sekali lagi aku ucapkan. Pada yg x mampu plak nak kawen disebabkan certain perkara, (trmsuk aku la org tu, ;P) jgn la korang bermuram durja lak. Insyaallah, jodoh & rezeki masing2 akan tiba nnt. X masa muda, mungkin masa umur 30, 40 or 50. Kita x tau kan? Kita hanya merancang, Tuhan yg menentukan. Right? Ok la, B4 aku stop aku nak kongsi kan skit lyrics dari lagu fav aku, "Hold You Down", yg mungkin ada berkaitan dlm hidup berpasangan sbg couple/isteri, ait! (credit to AZLyrics tuk lirik)

Now my loyalty, will always be
With you, if you just promise me
That you'll stay real just like you are
'Cause baby you don't have to change (no)

You don't know how much you mean to me
Whenever you down
You know that you can lean on me
No matter the situation
Boy, I'm gon' hold you down

You don't know how much you mean to me
Whenever you down
You know that you can lean on me
No matter the situation
Girl, I'm gon' hold you down

P/S: Mmg tertunggu pada pasangan yg akan berkahwin dlm musim perayaan "Chinese New Year" akn dtg. Leh la jimat duit, p mkn kat kenduri je. Yuhu!

4 Critics:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

kalau boleh aku nak kawin cepat2..bina keluarga..
tapi apa boleh buat...dia bukan untuk aku...

kawin muda tu bagus. tapi biarlah berkekalan..dulu lain sekarang lain.duu kawin muda memang sampai ke cucu. zaman sekarang belum tentu..alasan.... belum puas enjoy.Huh!!

Fir Ikhwan said...

Haha..aik? cite ko cam cite aku je. dia bukan utk kita..sabar je la kan bro...yup! ade jgk yg jnis x puas enjoy, tp ade jgk yg kekal berterusan. Pe2 pn, tuhan yg tentukan suma. ait..

wfaz said...

ble nk kawin ikhwan?
jgn lupe jmpt aku tau...

Fir Ikhwan Affandi said...

@wfaz - Kahwin? Kalo ade yg sudi menerima aku seadanya, aku trime je la kan.(mcm ayat perempuan tunggu laki je) Blum rezeki, x kawen la jwbnya. Bt masa ni, erm...biarkan je la dlu hati ni kosong & berhabuk di suatu sudut..hehe(chewah! jiwang gile)