BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Penatnya Menunggu!

Salam

     Aduhai.... Penat tul! Penat den menunggu ni! Aku tunggu pe ni? Yup. Aku tunggu Tv Series fav aku disambung tayang balik tuk tahun 2011 ni. Antara Tv Series fav aku ialah seperti berikut....

SUPERNATURAL (SEASON 6)
Cite pasal dua beradik lawan hantu & paranormal segalanya lah. Aku dh ikut dari season 1 Tv series ni. Top 1st fav series aku..

SMALLVILLE (SEASON 9)
Pasal Tv Series ni, sape yg x knal jgk, aku x tau la. Kat Tv3 ade tayang dulu. Tp sampai season berape aku x ingat. Smallville ni kire merangkap cite pasal Clark Kent masa muda sebelum dia btul2 jd Superman. Tp ni dh season 9, season akhir sebelum dia jd superman sepenuhnya. Aku follow cite ni dr season 6. X tau sbb ape tgh2 cite bru aku nak tgk...huhu. Tp yg ptg mmg best! My 2nd Spot Fav Tv Series..

LIE TO ME (SEASON 3)
Cite pasal truth & lie. Segala kebenaran & penipuan kita dpt di detect hanya melalui riak muka & gerak geri badan je. Pergh! Nak jgk aku bljr cmne nak bt! Haha. Cite ni aku follow dr season 1. Lg 1, sbb watak utama cite ni, Dr. Cal Lightman (yg laki duk tgh2 dlm gmbr) mmg sporting/cool habis..Selamba je dia nya perwatakan. 1 lg, ayat fav dia kalo dia panggil perempuan. X kire, isteri dia, kwn pompuan dia, or ank pompuan dia, semua wanita, dia biasakan pnggil "love".

THE VAMPIRE DIARIES (SEASON 2)
Vampire pun ade diari...pelik aku. Haha! Cite pasal Stefan Salvatore & Damon Salvatore (vampire) dgn (Elena Gilbert) si cantik manis manusia, & skang season 2, dah ade plak masuk wolf. Cbuk je! Dh nak mcm filem The Twilight pun ade. Tp cite vampire diaries kira ok lg. Sbb si vampire ade cincin, leh kuar suka ati waktu siang, n badan diorng pun x bersinar cam vampire dlm filem The Twilight

CSI MIAMI (SEASON 9)
Tv Series yg paling best in real life action mksud aku, yg berkenaan polis & seangkatannya la. Cite ni pasal 1 team CSI (Crime Scene Investigation) Miami yg brhadapan dgn pelbagai kes stp hari, & kes trsebut diorng akan solve kan scpt yg mungkin. Paling best & paling aku suka bila tgk cite ni, ialah sbb mamat/watak utama cite ni iaitu Leftenan Horatio Caine (mamat yg pakai cermin mata hitam). Mmg cool Lt. Horatio Caine ni. Kes berat, kes kecik, kes medium, 24H, rileks, tenang je memanjang dgn spek itam dia..

NIKITA (SEASON 1)
Aku x tau cite ni adapt/atau dibuat semula dari cite La Femme Nikita (1997 - 2001) atau x. Aku x pasti. Yg aku tau, cite ni mmg best. Cite bergenre action. Berkenaan dgn seorang bekas ejen perisikan rahsia (DIVISION) yg telah kuar dr egensi trsebut & bikin "rogue". Dia cuba tuk hapuskan Division, kerna division ni dikatakan telah lari dari matlamat sebenar ianya ditubuhkan. Watak utama cite ni dibawa oleh Maggie Q.

Tu la antara fav Tv Series aku. Suma cite diatas tgh break dari ditayangkan dari hujung bulan 11 tahun 2010, sampai hujung bulan 1 2011, disebabkan tuk memberi laluan pada krismas & new year katanya. Pasal Tv Series ni la jgk, aku nya Hard Disk makin BOYOT! Haha..

7 Critics:

ken said...

oh nikita! :)

Fir Ikhwan said...

Haha..minat jalan cite or minat nikita je ken?

Queen of skull said...

ala download jerk kt blog saya semua series neh ada up8 episode..hehehe

Queen of skull said...

http://movietvseries.blogspot.com/

Fir Ikhwan said...

cantek la queen. nt ade masa, aku singgah rmh ko plak

Khairul Amry Mohamad Puad said...

smallville paling aku suka...yang lain bukan tak suka tak tgk pon.kekeke....

Fir Ikhwan said...

Zzz..try la tgk bro. Lame2 tmbul la minat suka tu.haha. X gitu mcm kita kenal si wanita..