BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Bila Si Anak & Ayah Bergaduh...

Salam


Lama bebenor den tak update blog ni. Suma nya sbb seronok blik kmpg cuti raya cina baru2 ni. Bila tgk trafik flow ke blog aku, aduhai, slow gile sbb x update blog. Tp xpe, aku dah kembali...

Blik dr kmpg, x byk cite leh kongsi. Sbb aku just duk rumah jer. X kuar pi mane2 pun. Ait! Korang pernah ke gaduh dgn mak or gaduh dgn ayah ni? Elok ke gaduh dgn mak ayah kita ni? Tentu la x elok kan, x baik..Pas 2, yg tajuk post aku kat ats tu pe kena mengena nya?

Percaya or x, aku ade gaduh dgn ayah aku hari ahad, 3 hari yg lepas. Pergh! Mmg gaduh sakan la aku dgn ayah. Berperang mulut sana sini. Ayah aku bercakap, aku balas. Aku bercakap, ayah aku plak balas. Dua-dua nak tunjuk pandai, nak tunjuk bagus, nak tegak hak sendiri. Mmg panas giler! Aku dgn ayah aku gaduh time malam-malam buta lak tu. Mak aku lak x leh nak bt pe, malas nak tgk, malas nak layan, sanggup tido, bt x tau je.

Nasib baek la x keluar nya dek penumbuk or penerajang. Fuh! Aku mmg, kalo blik kmpg je, ade la 2,3 kali gaduh dgn ayah aku. Time2 hujung minggu, mula la cari pasal dgn ayah aku. Mula la x puas hati. Itu belum kira kalo abang aku balik sekali. Kalo ade abang aku, jwbnya lagi besar la perang gaduh kitorng ni. 

Tp tu sumanya adalah gaduh "BOLA SEPAK" sahaja. Hehe. Mlm ahad yg lepas, aku dgn ayah aku tgk bola, antara team Chelsea VS Liverpool. Aku penyokong fanatik Chelsea, ayah aku lak Liverpool. Tu yg berperang mulut. Hehe. Tp xde la teruk sgt. Biasa2 je, kutuk team masing2. Aku kutuk Liverpool, mcm ni, ayah aku kutuk Chelsea mcm tu. Kalo abang aku ade, dia duk satu team dgn ayah aku, Liverpool. Jwbnya, kalah la aku.

Berkenaan mlm tu, aku kena belasah habis-habisan dek ayah aku. Kalah perang mulut, dgn kalah game. Akhirnya Chelsea tumpas 1-0 kpd Liverpool. Adess! Sakit2. Masuk tido pun monconggg je mulutnya! Ayah aku lak senyum memanjang..

P/S: X elok kita gaduh2 dgn mak ayah, x hormat mak ayah. Bleh bergurau tp biarlah berpada-pada, biar la kena dgn caranya. X gitu?

2 Critics:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

ayoyoyo...apa pasat gaduh2..tak baik derrr....kalau orang tua marah2 better kita diam jer :)

Fir Ikhwan said...

Haha..xde gaduh btul2 bro..Mcm aku jelas kan kat ats..Gaduh gurau org pnggil. Biasa la kalo time2 tgk bola or pe2 kan..Hehe..