BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

7 Fakta "Keluar" Menonton Bersama Si Dia

Salam


Ait. Hari ni aku nak kongsi satu benda. Aku ade terbaca kat majalah Astro. Hehe. Fakta-fakta yg ntah btul ke x. Ok. Pernah x korang kira aliran wang tunai yang keluar dari poket korang semata-mata utk tgk wayang?

Bila korang dah congak2 tu, agaknya ada x cecah puluhan ringgit jugak? Ada kan! Ait! Ni faktanya!

  • 1 jam perjalanan sekitar waktu puncak dari tempat kerja atau dari rumah. Kalo time hujung minggu, lagi la lama nak sampai.
  • 10 minit duk habis mcm tu je semata-mata cari parking keta, kalo xde rezeki, 30 minit duk hbs mcm tu, dgn berpusing2 je
  • Dah la hbs kan masa cari parking, meter bayaran parking pun sama duk gerak. Kalo satu jam, Rm1 xpe la lg, kalo satu jam, Rm5 ? Mcm mane?
  • 5 minit kita hbs kan utk naek ke lokasi panggung wayang dgn lif, yg selalunya lokasi tersebut mesti duk kat tingkat atas skali shopping mall. Itu kalo lif kosong, kalo lif tu penuh, setiap tingkat duk berhenti turunkan org & amik org? Mcm mana?
  • 5 ke 20 minit shj digunakan tuk beratur shj di barisan menunggu beli tiket. Ni berlaku pada mereka yg x tempah tiket movie awal2, melalui telefon or web. Parah! Kalo kebetulan byk filem blokbuster/pecah panggung pd masa tu, mau tunggu 30 ke 45 minit shj dihabiskan tuk beratur.
  • 5 minit lg dihabiskan di kaunter pembelian tiket disebabkan bergaduh dgn si dia nak tgk cite pe. Masing2 nak tgk cite masing2. X nak mengalah! Pas tu, bkn maen payah lagi nak tentu kan seat yg sesuai nak duduk, x nak duk kat seat yg paling hdpn, sbb takot sakit kepala!
  • Kalo pi berdua, harga tiket shj dah cecah Rm20 hingga Rm24. Kalo jenis yg duk selesa, nak duk seat couple, ada la hbs Rm35. Kalo yg pi satu family, mau hbs Rm50 tuk tiket shj. Itu belum campur dgn makanan ringan spt Popcorn, Nugget, Choc, Air Bikarbonat yg selalu nya berharga Rm10 ke atas.
Haha. Leh tahan jgk fakta yg diberi. Aku? Aku ade la terselit kat 4 ke 5 point kat ats! Cakap kat org je lebih, kita sendiri pun sama kan? Hehe..

6 Critics:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

aku jarang g panggung. kalau g pon jenis otak seminit. rasa nak tengok terus g panggung, hahahahahaha

Fir Ikhwan said...

Wa...seronok la ko. Maen pi je. Hehe. Aku x leh. Nak kena pk 2,3 kali jgk. Nak2 skang ni, dh "lonely" org ckp, lg la x suka berjalan2 sorang2.

Miss Tira said...

Ni fakta buat sendiri ke ni.. Hehehe, interesting. Kalau selalu tgk boleh pokai jgk. Tapi kalau kdg2 tgk takpe. G tgk wayang kadang2 best jugak ^^

Jom singgah blog Tira. Follow dan komen2 ye :)

Fir Ikhwan said...

@Miss Tira - Ish! xde la. Fakta btul tu. Xde bt2 nya. Hehe. Yup. Best jgk kalo berteman la. Tp kalo pi sorang, mau la bosan walao sesedap mana cite tu. Just my 2 cent la...

Khairul Amry Mohamad Puad said...

aku kalau g tengok sengsorang no halnyer, buat bodo sudah...hahahaha

Fir Ikhwan Affandi said...

Hoho! Aku x leh bro. Cam ade yg x kena je. Cam ade org pandang semacam jer.hehe