BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Balik suda!

Salam

Hoho..Hari ni Chinese New Year. Suma org duk bz berpusu-pusu balik kmpg. Tapi aku tgk, melayu la paling happening! Haha. X kira cui Raya Aidilfitri or Raya Haji or Raya ape2 je la, org melayu la paling suka. Waktu cuti mcm ni la suma amik peluang tuk pulang ke kampung or pergi bercuti dgn family di sana sini.

Aku? Aku pun amik peluang jgk tuk balik bercuti. Sbb dah lame x blik kmpg ni...(aku ni dah mcm jenis x sedar kmpg mane) Agaknya aku ada la kat 4 bulan x blik kampung aku kat kemaman. Sombong x sombong nya aku ni kan? Hahaha.

Alhamdulillah! Aku naek bas dari KL ke Kuantan kul 4.30pm  td & sampai dlm kul 8.15pm. Odw blik, dgn naek bas Transnasional, hujan lebat bkn maen. Aku plak, Grrr! Sejuk maa! Mcm nak beku dgn aircond bas yg kaw2 nya dipasang oleh driver. Laju punya bas, jgn maen cite la. Berdesup! Mcm org gila dibawaknya! Bengong!

Nsb baek la selamat sampai. Ada lg la rezeki aku jumpa family. Sampai2 di kuantan, Wau! Terbeliak mata aku! Bukan maen la berubah! Haha. Itu membuktikan lama x lama aku x blik kampung. Owh, aku punya family duk kemaman. Tp aku turun kuantan sbb aku ada family saudara aku kat sana. So, nnt, my father akan turun kuantan tuk pick up aku kat sini. Bout 40 minutes jgk la drive keta dr kemaman ke kuantan. Bukan sbb malas nak naek bas terus turun ke kemaman, tp tiket bas dari KL ke Kemaman agak terhad trip nya. So cpt la hbs tiketnya.

Itu je kot aku nak cite. Saje nak buang masa skit sebelum aku tido. Saje2 nak beratkan mata aku bg mengantuk. Ait! Owh aku rasa, dlm seminggu ni, blog aku rase nya akan berhabuk la sekejap, sbb aku xde pakai BB. Aku kat KL, pakai Wifi Free je..Hehe..(WIFI yg kena hack tu haaaa..!)

P/S: Satu lg bukti yg aku ni lama x lama dah x blik kmpg, sampaikan aku x tau yg kakak ipar aku dah mengandung 6 bulan..aduhai! Aku ni pe nak jd la!

6 Critics:

nulhazwany abdul malik said...

tak jumpa jalan balik kampung. hehe

i am nobody said...

sila sila lah balik kampung ye

Fir Ikhwan said...

@nulhazwany - Amboi, x kan kampung sndri x ingat jln nya? Lama bebenor nya x blik? Hehe

Fir Ikhwan said...

@i am nobody - Ni dah ade kat kmpg la ni....Mmg jakun giler la bila dah blik..Mcm2 cite ade, mcm2 bnda berlaku, saya x tau..Nxt time, kena la balik kmpg slalu..

Khairul Amry Mohamad Puad said...

aku dulu waktu duk umah bujang, balik 2 kali seminggu. pas tu sekali seminggu. tu pon orang tua aku bising. bukan apa, balik kampung tak ada apa der...bosan. huhu..tapi sekarang ada komputer, boleh la layan. huhu...

bro. apasal sometime bila aku nak masuk blog ko tak boleh erk. dia tulis apa tah. lupa la plak. 2 3 kali jugak la.

Fir Ikhwan said...

@amry - Aku pun camtu jgk dulu. Dulu2, masa study, bila blik kmpg, mak aku marah sbb slalu duk blik kmpg, suh stay je kolej. Skang, dah terbalik plak..

Uit? Biaq btoi..Ade prob? Prob cmne ek? Next time kalo ade lg, leh x ko bg tau detail skit..So, leh la aku baiki mana yg x kena..