BLOGGER TEMPLATES Funny Pictures

Chewing Gum Bantu Tingkatkan IQ kita?




Salam

    Ok. Bnda ni aku baca sendri & ade research dah dibuat, tp bukan kat Malaysia la.. Kat negara luar. Suma org tau, bersenam sprti jogging or berjalan2 leh kurengkan lemak yg ade di sudut2 trtntu korang tp juga leh boost kan otak korang...

    Tp skang bkn nak ckp pasal bersenam ni suma, aku nak kongsi info pasal tajuk aku kat atas tu. Chewing Gum leh bantu tingkatkan memori IQ kita. Tul ke leh? Haha. Trkejut jgk aku bc.


    Satu study di Northumbria University dapati chewing gum leh tingkatkan memory performance sebanyak 25%. Wau! Bkn skit tu Leh kire byk jgk dia menolong boost kan otak kita..

    Selain tu jgk, bila kita duk kunyah bnda "brgtah" ni, dia jgk leh improve korang nya heart rate, dimana bila heart rate korang stabil, blood flow dlm badan korang pun stabil & oksigen dalam otak sentiasa ade..

    Huhu, ok jgk chewing gum ni. Tp ak x pasti lak chewing gum jnama pe yg pling ok. Kunyah je la mane2 jenama yang halal. X gitu? Asalkan sihat...


   P/s: Aku dr dulu mmg suka chewing gum smpai skang. Bila aku amik gula2 ni, aku kureng ngntuk dlm kelas & aku x perlukan pencuci muka mahal2 tuk hilangkan jerawat kat muka, sebab muka sntiasa tegang dgn kunyah gum ni. Seriously btul aku ckp..haha

Salam

5 Critics:

Ohujan Tasneem said...

sir alex selalu buat

khaireel azwan said...

wah... bagus fact nie... best entry dlm gengblogger... ap rahsianya? hehe pelik2

Faiq Aiman said...

menarik tuh..
tp cg mrh mkn lam kls~

NAZRUL AHMAD said...

best enty dai geng blogger..heheh..alang2 singgah sini follow lah..jemput semua ke blog saya

Flexbacillus @ Fir Ikhwan said...

Ohujan: Yup, Sir Alex slalu bt. Sbb 2 Man U asyik top team je 2. Dia slalu duk ade tactic best jer

Khaireel: Rahsia? Xde rhsia2. Byk kan mmbace n menulis. 2 je

Faiq: Ala, kunyah pelan2 je. Haha

Nazrul: TQ. Insyaallah. Ade mase dtg blogwalking